Natjecanje Zagreb Connect

Prvu nagradu žirija osvojio startup iz Slovenije, a publike koprivnički Nanodiy koji se razvija zahvaljujući nanotehnologiji u proizvodnji tinti

Grad Zagreb najavio za startupe fond rizičnog kapitala i tehnološki park koji će 2017. otvoriti na Velesajmu
 Arhiva / Crane

Prvu nagradu na startup natjecanju Zagreb Connect, održanom ovog tjedna u sklopu EBAN Winter University 2016, među 20 finalista osvojio je slovenski 45HC, startup iz ABC Akceleratora u Ljubljani, koji je razvio internetsku platformu za rezerviranje kontejnerskog prijevoza. Osvojili su 20 tisuća eura i put u Silicijsku dolinu.

Drugu nagradu i 10 tisuća eura osvojio je startup Gowaft iz Velike Britanije za inovativan način prenošenja teških predmeta po gradu, dok je treće mjesto zauzeo Nanodiy iz Koprivnice i dobio novčanu nagradu od 7 tisuća eura. Koprivnički startup Saše Miklošića i Zorana Sušnja honorirala je dodatno i publika – poslovni anđeli i poduzetnici - koja je glasala preko službene aplikacije konferencije, pa su 'zaradili' još i nagradu u vrijednosti od 5 tisuća eura te promotivni paket od Nove TV. Uz to, kako se čini, zainteresirali su i neke poslovne anđele za investiciju.

Nanodiy je startup koji razvija biznis na bazi nanotehnologije u proizvodnji tinti, a smislili su inovativan način printanja na tekstil (njihova tehnologija bazirana je, kažu, na proizvodnji tekstilnih boja s vezivnim sredstvom koje se aktivira uz pomoć stabilizatora boje).

Nastali su u okviru koprivničkog poduzetničkog inkubatora, a Jutarnji je o Nanodiyu pisao kada je dobio nagradu varaždinske Voogle konferencije. Tada su najavili kako ove godine očekuju prihod od najmanje milijun kuna.

Nagradu Grada Zagreba, koji je zajedno s Hrvatskom mrežom poslovnih anđela CRANE organizirao natjecanje, osvojio je hrvatski startup Vollo. Osim novčane nagrade od 5 tiusća eura, osvojili su i jednogodišnji program predinkubacije/inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Mirka Jozić poručila je da Grad Zagreb želi pomoći startupima, a to će učiniti kroz fond rizičnog kapitala i tehnološki park koji će 2017. otvoriti na Velesajmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:52