Istraživanje Deloittea

RAST PRIHODA OD 1059 POSTO Rimac Automobili u top 10 najbrže rastućih tvrtki u srednjoj Europi

 Marko Todorov / HANZA MEDIA

Rimac Automobili deseta su najbrže rastuća tvrtka u zemljama srednje Europe, pokazuje najnovije istraživanje Deloittea.

Sa stopom rasta prihoda od čak 1059 posto, Rimac Automobili svrstali su se na 10. mjesto Deloitteove ljestvice najbrže rastućih tehnoloških tvrtki iz srednje Europe za ovu godinu. Najbrži rast ima češki Kiwi.com, tvrtka za on-line rezervaciju letova, za kojom slijedi litvanska tvrtka Deeper, zatim češki Prusa Research, pa poljske tvrtke Tooploox i Absolvent, kao i slovačka tvrtka Inloop. Ispred Rimca su i bosanskohercegovački NSoft, IT tvrtka iz Mostara, te litvanski Good one i poljski Cloud Technologies.

Osim Rimca, na Deloitteovu popisu 50 najbrže rastučih tehnoloških tvrtki iz srednje Europe još je sedam hrvatskih tvrtki. To su Code Consulitng, koji je na 23. mjestu, Telum (25. mjesto), Profico (28. mjesto), Undabot (35. mjesto), Hangar 1B (40. mjesto), Gauss (45. mjesto) i Infinum (49. mjesto). Još dvije hrvatske tvrtke spadaju među devet zvijezda u usponu, tvrtki za koje Deloitte procjenjuje da imaju velik potencijal, ali koje su prekratko aktivne. To su tvrtka za digitalna rješenaj Q i Merit Media.

U Deloitteu ističu da ljestviom dominiraju tvrtke iz sektora informacijske tehnologije i digitalnih rješenja. Isto tako, napominju da je 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki doseglo novu rekordnu stopu rasta od čak 1127 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:03