RUSKA BANKA

SBERBANK IZAŠAO SA SVOJIM VIĐENJEM DANAŠNJIH SASTANAKA Iznijeli uvjet bez kojega suradnja s Agrokorom neće biti moguća, poslali važnu poruku Ramljaku

Maksim Poletaev
 Damir Krajac / HANZA MEDIA

Iz Sberbanka su u ponedjeljak u kratkom priopćenju iznijeli svoje viđenje današnjih razgovora njihova drugog čovjeka Maksima Poletajeva s premijerom Plenkovićem i suradnicima te izvanrednim povjerenikom u Agrokoru Antom Ramljakom.

- Nakon iznimno konstruktivnog sastanka s predsjednikom Vlade RH, kojem je nazočila i potpredsjednica Vlade te ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbank Maksim Poletajev sastao se i s izvanrednim povjerenikom Antom Ramljakom. Razgovor je protekao u otvorenom i pozitivnom ozračju, navode u ruskoj banci.

- Gospodin Poletajev ponovio je da je za nastavak suradnje Sberbank s Agrokorom, po pitanju budućeg financiranja, potrebno komunikaciju oko trenutačne pozicije Agrokora, kao i budućih planova za oporavak kompanije, podići na višu razinu. Sberbank je zainteresirana za transparentne planove oporavka kompanije, kako bi ona mogla servisirati sve svoje dugove, pa tako i onaj koji je nastao prema Sberbank, navodi se u priopćenju.

- Također, postignuto je i međusobno razumijevanje oko potrebe jačanja menadžmenta operativnih kompanija, posebno retaila kao najosjetljivijeg segmenta, zaključuje svoje priopćenje Sberbank.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:59