Mato Brlošić

ŠEF POLJOPRIVREDNE KOMORE: 'Oko 90% malih dobavljača je nastavilo raditi s Agrokorom, a Todoriću je sada lako glumiti generala'

Mato Brlošić
 Dragan Matić / HANZA MEDIA

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora okupilo se danas u 11 sati u sjedištu koncerna. Kako se prema prvotnom planu sastanak organizirao radi objave revizorskih izvješća tvrtki u sklopi koncerna, koja je jučer odgođena, danas je na dnevnom redu samo jedna točka - razgovor oko eventualnih ispravaka i dogovora oko isplate dobavljačima.

Prije samog sastanka, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mato Brlošić i predstavnik malih dobavljača kazao je da su svi mali poljoprivrednici naplatili svoja potraživanja prema Agrokoru te da ih je više od 90 posto nastavilo suradnju s koncernom.

Naveo je kako im je drago da su poljoprivredne tvrtke u sustavu Agrokora ove godine dobro poslovale, da su im prinosi bili zadovoljavajući.

Na upit što ako revizorsko izvješće pokaže veće gubitke koncerna nego se pretpostavljalo, Brlošić je kazao da će one tvrtke koje dobro posluju vjerojatno nastaviti dalje raditi, a one koje ne posluju dobro "neće ići dalje".

- Mislim da je donesena dobra odluka 10. travnja kad je u Agrokor ušla izvanredna uprava jer se doista u tom trenutku moglo sve urušiti, moglo je sve nestati i pitanje je tko bi danas proizvodio, bi li polja bila obrađena i bi li netko to sve uzeo za doista malo novaca - kazao je Brlošić.

Predstavnik malih dobavljača upitan je za razlog odgode objave revizorskog izvješća, na što je kazao kako se radi o opsežnom izvješću.

- Očito je da je to doista ogroman posao, bez obzira što 60 stručnjaka na njemu radi. Neka rade i 20 dana duže ako treba, ali neka naprave kako treba. Kada budemo imali jasnu sliku, što ona bude preciznija, moći će se poduzeti bolje mjere, koje će u budućnosti dati bolje rezultate - istaknuo je Brlošić.

Komentirao je i situaciju s objavama Ivice Todorića na internetskoj stranici, u kojima proziva Vladu za širenje dezinformacija u vezi Agrokora.

- Očito se netko igra generala nakon završene bitke. Svi znamo da je lako biti general kada bitka završi - zaključio je Brlošić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:40