PODRŽAVA AKCIJU BILJANE BORZAN

ŠEF SPARA NAPAO MULTINACIONALKE: Ne daju nam da nabavljamo poznate brendove direktno od proizvođača, ali naše robne marke su iste za sva tržišta

Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spar Hrvatska
 Berislava Picek / HANZA MEDIA

"Pozdravljamo nastojanja zastupnice u Europskom parlamentu, gospođe Biljane Borzan, oko uvođenja jedinstvene kvalitete proizvoda za sve europske zemlje. Njezinu borbu za jedinstveno tržište podržavamo jer to nije samo inzistiranje na pravima kupaca, već i na pravima hrvatskih trgovaca", objavili su dana siz Spara Hrvatska.

Predsjednik uprave Helmut Anton Fenzl kaže kako Spar, kao i ostali trgovci u Hrvatskoj, ne mogu jamčiti da je kvaliteta proizvoda poznatih brandova koji se prodaju u Hrvatskoj jednaka kvaliteti u svim ostalim europskim zemljama.

"Naime, svaki pokušaj nabavljanja proizvoda direktno od proizvođača, osujećen je od multinacionalnih kompanija koje dozvoljavaju kupovinu samo preko distributera i to samo one kvalitete koju oni žele prodavati hrvatskom tržištu. Međutim, proizvodi Spar robnih marki nastaju izravnom suradnjom s proizvođačima, na primjer u Njemačkoj, Austriji i Italiji, i rade proizvode identične kvalitete za hrvatsko tržište“, istaknuo je Fenzl.

Kako bi potaknuli kupce da se uvjere u jednaku kvalitetu Spar robnih marki krenut će, kaže, s posebnom akcijom u kojoj će uz niže cijene omogućiti kupcima da se uvjere u jednaku kvalitetu za cijelu Europu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:23