Solaris

ŠIBENSKA HOTELSKA KUĆA O REZULTATIMA Poslovni prihodi rasli 24 posto, skočila im i dobit

Goran Zrilić, predsjednik Uprave Solarisa
 Ronald Goršić / HANZA MEDIA

Šibenski Solaris prošle je godine poslovao s dobiti prije oporezivanja od 4,4 milijuna kuna, što je za 603 tisuće ili 15,8 posto više nego godinu ranije, dok su ukupni prihodi porasli oko 23 posto, navodi se u financijskom izvješću te turističke kompanije objavljenom u srijedu.

Ukupni prihodi Solarisa dosegnuli su lani 382 milijuna kuna, pri čemu su poslovni prihodi bili 380,7 milijuna kuna ili 24,2 posto veći nego 2015., dok su financijski prihodi iznosili 1,35 milijuna kuna, 64 posto manje nego godinu prije.

Rashodi su, pak, lani povećani za 23,2 posto na godišnjoj razini, na 378 milijuna kuna, što Uprava Solarisa objašnjava povećanjem amortizacijske stope za građevine u 2016. godini.

Vezano uz budući razvoj Solarisa, koji je na kraju prošle godine imao 229 zaposlenika, Uprava ističe kako društvo nastoji uskladiti troškove s obimom poslovanja i prihodom te racionalizirati sve rashode na koje može djelovati.

S ciljem obogaćivanja ponude, tvrtka namjerava konstantno investirati u podizanje kvalitete usluga, posebno u segmentu novih vanpansionskih sadržaja, navodi Uprava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:06