'MERCATOR S' PLAĆA UREDNO, ALI...

Srbijanski ministar trgovine osnovao krizni tim za praćenja situacije oko Agrokora i dobavljača, sastajat će se jednom tjedno

Ministar Rasim Ljajić bio sa šefom Mercatora S, najavio i odvojene sastanke s vodstvima kompanija "Dijamant" i "Frikom", koje također posluju u sklopu Agrokora
Rasim Ljajić
 Vlado Kos / HANZA MEDIA

“Mercator S" u Srbiji, koja je dio koncerna Agrokor, stabilno posluje i u potpunosti i na vrijeme izmiruje sve obaveze prema državi i zaposlenima, izjavio je generalni direktor te kompanije Aleksandar Seratlić na jučerašnjem sastanku sa ministrom trgovine Rasimom Ljajićem, prenosi radio B92.

Ministarstvo jes priopćilo da je, kada je u pitanju ispunjavanje obaveza prema dobavljačima, Seratlić rekao da se poštuju svi ugovori i dogovori, a da se posebno vodi računa o malim dobavljačima kojih je 490 od ukupno 660, s koliko surađuje "Mercator S". On je dodao i da je većina artikala koji se prodaju u objektima ove kompanije, proizvedena u Srbiji.

Potpredsjednik Vlade Rasim Ljajić i generalni direktor "Merkator S" Aleksandar Seratlić bit će, objavio je radio B92, “na čelu tima koji će se sastajati jednom tjedno u cilju razmjene informacija, praćenja dalje situacije i rješavanja potencijalnih izazova” vezanih uz koncern.

Ljajić će ovih dana, najavljeno je, održati odvojene sastanke i s vodstvom kompanija "Dijamant" i "Frikom", koje također posluju u sklopu Agrokora, a sve je dobavljače koji imaju bilo kakav problem u poslovanju s kompanijom "Mercator S" da se jave nadležnim službama u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, koje će "zajedno sa stručnim timovima te kompanije raditi na pronalaženju rješenja".

Navodi se kako "Mercator S" zapošljava 9000 radnika od ukupno 11.200 koliko ih ima u kompanijama iz sastava koncerna Agrokor u Srbiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:02