Odlaze u Ameriku

STARTUP POZNAT KAO 'FACEBOOK ZA KRAVE' SELI IZ HRVATSKE Nakon što su Farmeron kupili Amerikanci, njegov osnivač pokreće novi biznis

Matija Kopić
 Boris Kovačev / CROPIX

Poznati osječki agritech startup Farmeron, koji je razvio sustav za digitalni nadzor krava muzara, osnivača Matije Kopića nije propao, kako se posljednjih dana spekuliralo na društvenim mrežama.

Dogodilo se to da ga je bivši klijent, američka tvrtka Virtus Nutrition, koja ga je lani akvizirala, odlučila unutar vlastitog restrukturiranja preseliti u SAD.

Kako doznajemo, američka kompanija Farmeron Inc. preuzela je vođenje sustava i prodaju, a Kopić se posvetio drugim projektima.

Netokracija je objavila da jej Kopić već s kolegom Krunom Stražancem iz Farmerona 7. veljače osnovao novu tvrtku, Gideon Brothers, sa sjedištem u Osijeku u kojoj im se pridružuje veći broj programera iz bivše tvrtke.

"Ostatak će svoj rad nastaviti u drugim tvrtkama: što u Osijeku, gdje isto vlada deficit dobrih programera, što u zagrebačkim tehnološkim tvrtkama, ali i inozemstvu gdje će se njihovo iskustvo u razvoju agrotehnoloških projekata itekako cijeniti", piše Netokracija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:44