DAMIR KUŠTRAK

ŠTO ĆE BITI S BIVŠIM TODORIĆEVIM OPERATIVCEM? Jedini je iz bivše uprave koji je 'preživio' Lex Agrokor i ostao kao savjetnik, evo što kažu u Tornju

Privođenje Damira Kuštraka
 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Damir Kuštrak, jedini član bivše Uprave, a potom Nadzornog odbora Agrokora koji je ostao angažiran u koncernu i nakon otvaranja postupka izvanredne Uprave, također je među privedenima.

Od 2. svibnja ove godine je on obavljao funkciju savjetnika u Agrokoru i bio je član Nadzornog odbora Mercatora.

Na pitanje što će današnja policijska akcija značiti za njegovu trenutačnu poziciju, u koncernu kažu da će sve ovisiti u daljnjem tijeku postupka, a sam postupak ne žele komentirati.

Iza Kuštraka je bogata karijera u biznisu, ali i u politici. U Agrokor je došao 1994. godine s Agronomskog fakulteta u Zagrebu i bio je zadužen za prehrambene tvrtke u sastavu Agorkora. Nakon trećesiječanjskih izbora 2000., kao član HSLS-a, postaje zamjenik ministra financija i na toj se poziciji zadržava do odlaska Vlade Ivice Račana iz Banskih dvora, ovoga puta kao član Libre, koju je osnovao dio disidenata HSLS-a, koji se nisu slagali s politikom stranačkog čelnika Dražena Budiše. Potom odlazi u Mediku, nakon koje se ponovno vraća u Agrokor.

Javnosti je ipak poznatiji kao šef Hrvatske udruge poslodavaca, na čijem je čelu bio od 2007. do 2011. godine. Vrijeme je to završetka pregovora o ulasku Hrvatske u EU, ali i izbijanja dugotrajne recesije, tijekom koje se krovna poslodavačka udruga nastoji jače pozicionirati u javnom životu.

Inače, Kuštrak je u Agrokoru slovio za posebnog Todorićeva operativca, u čijem su fokusu bili kontakti s Vladom, HUP-om i drugim tijelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:09