Kupili ih za 2,1 milijun kuna

Talijanska grupacija DHH obavila već drugi šoping u Hrvatskoj, preuzela jednog od najbrže rastućih domaćih web hosting brendova

Matija Jekovec (DHH) i Miron Jajtić (Studio4Web)
 Arhiva / DHH

Dominion Hosting Holding (DHH) objavila je danas preuzimanje brenda Studio4Web za 2,1 milijuna kuna, a to je druga njihova akvizicija na hrvatskom tržištu.

„Na ovoj akviziciji u Hrvatskoj smo radili dosta vremena”, kaže Zvonimir Gembec, direktor pulskog DHH-a.

Prema Gembecovim riječima, DHH sada pokriva sve tri razine tržišta - Plus Hosting nudi usluge premium i managed hostinga, odnosno luksuznog dijela tržišta, Infonet pokriva ‘mid-market’ poduzeća, dok je njihova najnovija akvizicija orijentirana prema cjenovno osjetljivim kupcima.

"Uvijek sam bio motiviran onime što je najbolje za moje klijente. I dalje ću težiti istom cilju, sada kao dio DHH grupacije", izjavio je dosadašnji vlasnik i direktor Studi4Web Miron Jajtić, koji će se i nakon preuzimanja brinuti o marki i klijentima tvrtke.

Prema priopćenju, Studio4Web je u financijskoj 2016. godini ostvario ukupni prihod od 1,34 milijuna kuna te dobit prije oporezivanja u iznosu od 138 tisuće kuna. Tvrtka je 2015. imala 1,18 milijuna kuna prihoda, a dobit prije oporezivanja 138, 2 tisuće kuna. Također, navodi se, kompanija je jedna od najbrže rastućih hrvatskih web hosting brendova, a lani su povećali broj klijenata sa 6697 na 7635.

Osim što imaju tvrtku u Puli, DHH je zapravo međunarodna grupacija, osnovana u Milanu 2015. godine, a ulaže u kompanije koje nude usluge hostinga internetskih stranica u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Kompanija ima više od 45 zaposlenih i 90.000 klijenata. Trenutačna tržišna kapitalizacija tvrtke na talijanskoj burzi je 14,2 milijuna eura, a 2015. imali su promet od 3,5 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:19