Češko-hrvatski forum u Pragu

Tomislav Panenić na HRT-u: Česi su zainteresirani za ulaganje u Inu

Tomislav Panenić
 Matija Djanesić / HANZA MEDIA

Tomislav Panenić, član Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora, bivši Mostov ministar gospodarstva, izjavio je za HTV da su u Češkoj zainteresirani za strateško ulaganje u Inu. Boravio je u toj zemlji kao član saborskog izaslanstva koje je vodio Božo Petrov, predsjednik Sabora.

„Razgovaralo se o investicijama koje su u tijeku. Zainteresirani su za ulaganje prema našoj naftnoj kompaniji i za neko moguće strateško povezivanja u budućem vremenu“, rekao je Panenić.

U Pragu je u utorak održan češko-hrvatski gospodarski forum o mogućnostima ulaganja u Hrvatsku, organiziran u suradnji hrvatske Agencije za investicije i konkurentnost, hrvatskog veleposlanstva u Češkoj, češkog ministarstva industrije i trgovine te češke Industrijske komore.

Prema podacima Hrvatske narodne banke, ukupna izravna ulaganja iz Češke u Hrvatsku u razdoblju od 1993. do trećeg tromjesečja 2016. godine iznosila su 334,9 milijuna eura, što Češku pozicionira na 15. mjesto stranih ulagača.

AIK trenutno prati dva investicijska projekta čeških ulagača ukupne vrijednosti 67 milijuna eura, a koja bi trebala zaposliti 215 radnika.

Očekuju se daljnja ulaganja češkog kapitala u Hrvatskoj, prije svega u turističke projekte, bankarski i proizvodni sektor te medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:03