Prvo tromjesečje

U AD Plastik Grupi rast prihoda i dobiti, ističu dobre rezultati u njihovim ruskim tvornicama

Pogon AD Plastika
 Božidar Vukičević / HANZA MEDIA

Poslovni prihodi AD Plastik Grupe za prva tri mjeseca 2017. godine iznose 268,8 milijuna kuna što je za 4,1 posto više u odnosu na isti period prethodne godine, objavili su.

Iz AD Plastik Grupe i dioničkog društva AD Plastik pojašnjavaju da je iz izvješća vidljiv neprekidan rad na racionalizaciji troškova i proizvodnih procesa na razini cijele Grupe i u ovom periodu.

„Rezultati prvog tromjesečja daju nam razlog za zadovoljstvo i dodatni optimizam. Ostvarili smo zavidne poslovne prihode, EBITDA je porasla za 17,7 posto u odnosu na isti period prošle godine, a neto dobit Grupe i dalje raste te za prva tri mjeseca iznosi 23,4 milijuna kuna“, izjavio je Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik Grupe.

EBITDA na razini Grupe iznosi 42,3 milijuna kuna u odnosu na 35,9 milijuna kuna ostvarenih u istom razdoblju prethodne godine.

„Osnovni su razlog dobrih ostvarenih rezultata stabilna proizvodnja i ispunjeni operativni planovi svih naših ključnih kupaca te jasno postavljena strategija poslovanja i njena realizacija. Dobri rezultati u ruskim tvornicama ukazuju na konačni prestanak pada prodaje, odnosno prve naznake oporavka na ruskom tržištu. Svoje poslovanje i nadalje usmjeravamo prema rastu na postojećim tržištima, optimizaciji poslovanja, ali i otvaranju novih tržišta. Tržišna vrijednost naše kompanije kontinuirano raste, što nam je dodatan poticaj i potvrda uspješne realizacije postavljene strategije poslovanja. Uvjeren sam kako ćemo ostvariti zadane planove i ciljeve i time nastaviti trend jačanja financijske pozicije naše kompanije“, rekao je Marinko Došen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:41