'VELIKA PRILIKA ZA MLADE'

RAMLJAKOV SAVJETNIK NA SKUPU U OPATIJI: Nakon nagodbe vjerovnika u Hrvatsku dolazi kapitalizam te val zapošljavanja, najavio Zvonimir Mršić

 
 Darko Tomaš / Mario Todorov / Hanza Media

“U ovom trenutku Agrokor se nalazi u tranzicijskom periodu iz nečeg što se zove neuspješni ekonomski model, u nešto novo, i taj će proces imati utjecaj na cijelu državu”, poručio je u petak na Savjetovanju ekonomista u Opatiji Zvonimir Mršić, savjetnik izvanrednog povjerenika u Agrokoru za poslovnu grupu hrana.

Najavio je da predstoji val zapošljavanja u Agrokorovim kompanijama, kako je izvijestio Novi list. Također prenosi da je Mršić uvjeren u uspjeh nagodbe s vjerovnicima u roku, te je stoga rekao kako 10. travnja iduće godine (na prvu godišnjicu ulaska izvanredne uprave u Agrokor, kada očekuje i postizanje nagodbe, op. ur.) “kapitalizam dolazi u Hrvatsku”.

Nakon što vjerovnici postanu vlasnici, rekao je, većina vlasništva “više neće pripadati nečemu što će se moći alocirati na Hrvatsku”, što znači da će nakon tog perioda Agrokor, iako već sada kompanije prolaze kroz restrukturiranje,”imati potrebu za velikim brojem ljudi, koji imaju nove ideje, kreativni su i spremni odgovoriti novom izazovu na konkurentnijem tržištu nego što ga sada imamo.”

Ramljakov je savjetnik štoviše poručio mladima: "Gotovo nema boljeg trenutka za vas mlade da prikupite još znanja i da se ponudite poslodavcima, da ponudite nešto novo i drugačije, što će odgovarati novom poslovnom i ekonomskom modelu, koji treba nastati u Hrvatskoj".

Mršić je na savjetovanju ekonomista u Opatiji sudjelovao u raspravi "Što nakon diplome - očekivanja i zahtjevi korporativnog sektora".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:12