Posla u škveru ima više nego ikad

VLASNIK BRODOTROGIRA NA MUKAMA Ima ugovorene poslove od 200 mil. dolara, a nedostaje mu radnika

Škver Danka Končara planira zaposliti nekoliko stotina ljudi, čak ih i prekvalificirati ako treba
 Zvonimir Barišin / Hanza Media

Trogirsko brodogradilište Bodotrogir, koje je posljednje tri godine u vlasništvu poduzetnika Danka Končara, u knjizi narudžbi trenutno ima poslove vrijedne više od 200 milijuna američkih dolara, što je garancija da će u idućih godinu, pa i dvije, svi kapaciteti za gradnju novih brodova biti popunjeni.

Riječ je o osam različitih brodova, uglavnom specijalnih tankera, za strane naručitelje, ali i za flotu Končarove kompanije Trogir Maritime, koja iznajmljuje svoje brodove raznih namjena. Uz to sve više brodova u Trogir stiže na remont. Ukratko - posla imaju više nego ikada u posljednjih nekoliko godina.

Stoga u Brodotrogiru planiraju zaposliti čak nekoliko stotina ljudi proizvodnih zanimanja, pretežno brodomontera, brodoelektričara, brodobravara, brodocjevara, zavarivača i brusača, za koje su ovih dana otvorili natječaj na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Kako je riječ o deficitarnim zanimanjima, svjesni su da će teško naći radnike s iskustvom, pa zato pozivaju i osobe drugih struka koje su spremne prvo proći edukaciju za tražena zanimanja koju Brodotrogir već neko vrijeme provodi.

Bodogradilište trenutno zapošljava oko tisuću ljudi, što je neznatno manje nego prije privatizacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:34