Ostali bez novca

Zrakoplovna kompanija Air Berlin u stečaju, njemačka vlada daje im kredit

Air Berlin je osnovan 1978. kao američka zrakoplovna kompanija koja je povezivala tadašnji Zapadni Berlin s ostatkom svijeta
 Arhiva

Druga po veličini njemačka zrakoplovna kompanija Air Berlin zatražila je na sudu u Berlinu pokretanje stečajnog postupka, priopćila je uprava tvrtke u utorak u Berlinu.

„Nakon što je jedan od glavnih dioničara i financijaš Etihad odbio pružiti daljnju financijsku pomoć, došli smo do zaključka da više ne postoji pozitivna prognoza opstanka za Air Berlin“, stoji u priopćenju koje je Air Berlin poslao Njemačkoj burzi.

Nadalje je priopćeno kako će zrakoplovna djelatnost Air Berlina biti nastavljena za što je njemačka savezna vlada odobrila kredit u visini od 150 milijuna eura.

Uprava ove zrakoplovne kompanije je priopćila kako se s najvećom njemačkom zrakoplovnom kompanijom Lufthansom vode pregovori o preuzimanju dijelova kompanije. Mnogi zrakoplovi Air Berlina već sada lete na nekim linijama Eurowingsa koji je u vlasništvu Lufthanse.

Air Berlin je osnovan 1978. kao američka zrakoplovna kompanija koja je povezivala tadašnji Zapadni Berlin s ostatkom svijeta. Zadnjih godina kompanija je zapala u poslovne probleme a samo 2016. gubitak je iznosio 780 milijuna eura.

Sindikat pilota Cockpit žestoko je kritizirao ponašanje glavnog dioničara kompanije Etihad Airways optužujući kompaniju i da je Air Berlin ostavio na cjedilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 21:31