TEVA PHARMACEUTICALS

VLASNICI PLIVE NAJAVILI OTPUŠTANJE 6000 RADNIKA ŠIROM SVIJETA Nakon teške godine prisiljeni rezati troškove, prvi je najuren izvršni direktor

 Arhiva / Teva

TEL AVIV - Izraelski proizvođač lijekova Teva Pharmaceutical Industries mogao bi otpustiti šest tisuća radnika širom svijeta, izvijestio je u četvrtak izraelski informativni portal Calcalist, a kako se neformalno doznaje, zasada značajnijih promjena u Hrvatskoj neće biti.

Teva je najveći proizvođač generičkih lijekova u svijetu a vlasnica je i Plive. Zapošljavaju oko 57 tisuća radnika širom svijeta i najveća su izraelska kompanija čije su dionice uvrštene u burzovnu kotaciju.

Iza njih je teška godina, obilježena nizom skupih akvizicija i odgodom novih lijekova, zbog čega im je dionica potonula 72 posto, na 32,61 dolar.

Zbog krize povjerenja bivši izvršni direktor Teve Erez Vigodman bio je prisiljen podnijeti ostavku a njegovo je mjesto privremeno preuzeo predsjednik uprave Yitzhak Peterburg.

Ne navodeći izvor informacije, Calcalist piše da Teva u idućih nekoliko godina planira ukinuti do šest tisuća radnih mjesta.

Ukidanjem pet tisuća radnih mjesta uštedjeli bi dvije milijarde dolara, dodaje list.

U Izraelu su već otpustili oko 100 radnika u sklopu plana poboljšanja efikasnosti, piše Calcalist, koji spada među vodeće izraelske medije za financijske vijesti.

Glasnogovornica Teve nije željela komentirati izvješće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:55