POMOĆ POSRNULOJ KOMPANIJI

Ministar Vrdoljak: 'Država će Varteksu dati garanciju za kredit od 5 milijuna eura kod Zagrebačke banke'

Varazdin, 020513.Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u posjetu je Varazdinu. Posjetio je tvornicu Solvis te se sastao sa poslovodstvom Varteksa.Na fotografiji: ministar Vrdoljak u tvornici Solvis.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u Varaždinu je razgovarao s članovima uprave tekstilne kompanije Varteks , koja je u procesu predstečajne nagodbe, te nakon sastanka naglasio da će država jamstvom pomoći Varteksu da dođe do 5 milijuna eura kredita u Zagrebačkoj banci. Taj novac trebao bi pomoći Varteksu da premosti probleme s nelikvidnošću.

- Ministarstvo gospodarstva će pozvati predstavnike Varteksa, Zagrebačke banke i Ministarstva financija da najkasnije do utorka zajedno sjednu za stol i da se donese konačna odluka o tim obrtnim sredstvima koje su neophodne Varteksu za izvršenje obaveza i pokretanje proizvodnje za več naručenu robu - naglasio je Vrdoljak istaknuvši da je država spremna pomoći Varteksu.

- Država je spremna uz adekvatan kolateral dati i garanciju Zagrebačkoj banci za ta obrtna sredstva. Varteks ima vrijedne nekretnine koje su dijelom opterećene, a dijelom nisu. Ono što je državi bitno je zdrav kolateral, nešto što ima svoju vrijednost. Ono što sam čuo od predstavnika Varteksa je da će oni osigurati kolaterale koji su daleko veći od onog što bi država zagarantirala. To je osnova za tu garanciju - istaknuo je Vrdoljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:18