EGZODUS NAKON EURA

Čak 50% Vatrenih na ljeto mijenja klub, Modrića žele Chelsea, PSG, City i United

 Drago Sopta / Cropix

Približavanjem kraju natjecateljske sezone sve su jasniji obrisi klupskih statusa reprezentativnih kandidata. Taj status u kontekstu ljetnog prijelaznog roka još je pod većom kušnjom kad periodu transfera prethodi svjetsko ili europsko prvenstvo. Nema tajni, nastup na velikim smotrama bitno utječe na status svakog igrača, pa čak i onoga koji naoko ima fiksiran status u dotadašnjem klubu.

- Ne znam još što ću u ljeto, odlučit ću se nakon nastupa na Euru! - kazao je, primjerice, Luka Modrić, koji ima formalno čvrsti ugovor s Tottenhamom do 2016. godine.

Opće je poznata stvar da je Modrić lani htio u Chelsea, ali ga nisu pustili. Ovoga ljeta očekuje se novi pohod sa Stamford Bridgea, a moguće su i ponude dva Manchestera i PSG-a, klubova koji su uz Real Madrid i Barcelonu financijski moćni za takve transfere. Modrić je transfer u Tottenham 2008. godine ostvario prije Eura i u međuvremenu potvrdio klasu. Teško je vjerovati da bi eventualnu promjenu mogao prelomiti u dva-tri tjedna između kraja Premier lige i Eura, a logičnije je da će njegov nastup na Euru definirati tko će, ako i koliko duboko zavući ruku u lisnicu da bi nahranio prohtjeve predsjednika Tottenhama...

- Nisam siguran što će biti na ljeto. Po ugovoru sam opet igrač Tottenhama, ali Bayer Leverkusen ima pravo prvootkupa. Možda Tottenham dobije novog trenera pa on odluči da se moram vratiti u London. Sve je otvoreno - kazao je za nedavnog intervjua SN-u Vedran Ćorluka.

Analizirajući informacije iza kulisa kao i izvore bliske klubovima i igračima, od 30-ak kandidata za put na Euro došli smo do zaključka da postoji realna mogućnost da njih gotovo 50 posto do 31. kolovoza ove godine promijeni klupsku sredinu. U toj grupi su igrači koji su sigurnog statusa u aktualnim klubovima ( Modrić, Mandžukić, Pletikosa, Ćorluka, Schildenfeld, Vida, Vrsaljko, Badelj...), oni koji su nezadovoljni ( Pranjić, Kranjčar, Olić, Petrić, Klasnić...) kao i oni koji su sigurni u svom klubu, ali ne bi imali išta protiv lukrativnog plasmana u jače sredine (primjerice Badelj, Vukušić, M. Pamić, pa Kelava…) ili u bolji status ( Dujmović, Perišić...). U red onih koji imaju čvrste ugovore i više-manje dobar status u klubu jesu Srna, Rakitić, Lovren, Vukojević, Iličević, Eduardo, Kalinić, Strinić, Subašić. Upitnici strše nad situacijom Joea Šimunića u Dinamu, koji ima ugovor još jednu sezonu, ali nije jasno kakve su klupske namjere u kontekstu visine tog ugovora.

Definitivno najsigurniji da će i u novom prvenstvu igrati u sadašnjem klubu je Nikica Jelavić. On je nedavno prešao u Everton i taj se transfer pokazao punim pogotkom kako za njega (standardan i efikasan) tako i za klub.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:17