PRIČA O NACISTIMA IZ SVEMIRA

Najluđa priča godine Željezno nebo stiže u domaća kina!

ZAGREB - Najluđa priča godine stiže u domaća kina! Oni su nacisti iz svemira, spremaju konačni napad na majčicu Zemlju! Spektakl parodija za čije su snimanje čak i fanovi skupljali novce. Najskuplji finski film od 19. travnja u domaćim kinima! Glazbu potpisuje slovenska kultna grupa Laibach.

SINOPSIS

Oni dolaze u miru.

Nacisti su nakon kraha u 2. Svjetskom ratu prebjegli daleko, čak na Mjesec. 70 godina su stvarali svoje carstvo na Tamnoj strani Mjeseca. Kad američki astronauti ugroze njihovu bazu, Mjesečev Fuhrer odluči da je vrijeme za povratak. Četvrti Reich odluči poslati dva nacistička oficira da pripreme invaziju na Zemlju. Nacistička leteća NLO armada je spremna na napad, vremena je sve manje!

O FILMU

Otprilike pola filmskog budžeta koji je iznosio 7,5 milijuna eura, je skupljeno od finskih sredstava a ostatak od strane ostalih produkcijskih zemalja Njemačke I Australije. Zanimljivost je ta da su milijun eura skupili “razgaljeni” fanovi filma. Ono što čini Željezno nebo posebnim jest stalna suradnja između filmaša i online zajednice. Iron sky ekipa je u stalnom kontaktu sa oko 250 000 fanova na tjednoj bazi. To uključuje You tube, Facebook te web stranicu filma. Broj je u stalnom porastu.Film je samo jedan u nizu proizvoda u cijeloj Iron sky priči. Tu su i stripovi, romani kao i video igrice.

Nasljednik Mel Brooks žanra urnebesnih komedija te čak na osobit način nasljednik crnih političkih satira poput Doktora Strangelovea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:25