IZGUBILI SVE TUŽBE

Jalova bitka protiv stranica koje sadrže 'face' i 'book' u imenu: Facebook izgubio tužbu protiv Faceporna!

 Faceporn

LOS ANGELES - Facebook sve više postaje svjestan činjenice da novac ne može kupiti baš sve. U najnovijoj tužbi u kojoj Facebook pokušava zaustaviti svaku drugu kompaniju da koristi riječi ‘book’ ili ‘face’ u svojoj domeni, okružni sud u Kaliforniji presudio je u korist norveške porno-stranice Faceporn, piše Venture Beat.

Facebook je sudskim putem tražio puno vlasništvo nad imenom domene, te nadoknadu sudskih troškova. Sudac Jeffrey S. White presudio je da okrivljenici, norveški građani, nisu namjerno usmjeravali svoje aktivnosti ka Kaliforniji, te da sud nije u nadležnosti presuditi u takvom slučaju.

Ovo je samo zadnji u nizu slučajeva u kojima Facebook pokušava zastrašiti ili preuzeti stranice koje imaju ‘face’ ili ‘book’ u svom nazivu, pa je tako već prije tužio Shagbook, Teachbook i Lamebook. Sve tužbe su pale na sudu, osim tužbe protiv Lamebooka u kojoj je postignut sporazum koji dopušta stranici da nastavi s radom.

Facebook navodno već ima deset zaštitnih znakova, i još sedamnaest ih čeka odobrenje. Među prihvaćenima se nalazi i riječ ‘zid’ - ‘wall’. Tvrtka navodno namjerava nastaviti svoju tužbu protiv Faceporna u Norveškoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:38