ALL ENGLAND CLUB

Francuskinja Marion Bartoli i Lisicki u finalu

Marion Bartoli, 28-godišnja francuska tenisačica, brzopotezno se plasirala u finale Wimbledona, čime je reprizirala ono što je prije šest godina napravila na ovom travnatom Grand Slam turniru.

Pobijedila je Bartoli sa 6-1, 6-2 belgijsku tenisačicu Kirsten Flipkens za nešto više od sat vremena igre, a valja reći da je i 2007. godine preko Belgijanke došla u finale. Tada je u tri seta pobijedila Justine Henin, a kasnije je u finalu izgubila od Venus Williams. Ovaj put će joj suparnica za wimbledonsku krunu biti bolja iz meča Agnieszka Radwanska - Sabine Lisicki.

Baš nikakvih problema nije imala Bartoli da slomi najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg Wimbledona. No, treba reći da je kod 3-0 za Francuskinju u drugom setu Flipkens tražila pomoć fizioterapeuta zbog vidnih problema s desnim koljenom.

No, Bartoli je u petak jednostavno bila prejaka. Istina, izgubila je jednom svoj servis i to kod spomenutih 3-0 u drugom setu, ali je zato čak pet puta oduzimala servis Belgijanki. Napravila je trinaest izravnih poena više (23-10) i lomila je plahu suparnicu jakim udarcima s osnovne linije.

Treba reći da je Flipkens osvojila manje od 50 posto poena i na prvi i na drugi svoj servis, no unatoč uvjerljivom porazu iza Flipkens ostaju najuspješniji dani u karijeri, na ovogodišnjem Wimbledonu.

Wimbledon, polufinale tenisačica:

Bartoli (15) - Flipkens (20) 6-1, 6-2

A. Radwanska (4) - Lisicki (23), kasnije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:35