ISTRAGA NA FAKULTETU

Dekan Miličić: 'Suspendirali smo jednog profesora, administratora znanstvenog novaka, sudenta demonstratora i još dva studenta'

ZAGREB - Vijest o pretresu na Zavodu za anatomiju zagrebačkog Medicinskog fakulteta i privođenju jednog od djelatnika prof. dr. Zlatka Kelovića vrlo se brzo pročula hodnicima najstarijeg hrvatskog hrama medicinskog znanja. Osim Zavoda policija je pročešljala i sobu predstojnika Zavoda prof.dr. Ivana Vintera koji nije bio raspložen za izjave.

No, dekan Medicinskog fakulteta akademik Davor Miličić rekao je za Jutarnji list da je fakultet obavješten kako postoji sumnja da su neke osobe prodavale ispite pa je zbog toga učinjen pretres na Zavodu za anatomiju.

- Zbog toga smo odmah suspendirali jednog profesora, administratora znanstvenog novaka, sudenta demonstratora i još dva studenta. Sve dok USKOK ne obavi sve potrebne istražne radnje te osobe neće moći obavljati nikakve poslove vezane uz fakultet pa ni sudjelovati u nastavi, rekao je akademik Miličić.

Prema onom što se moglo čuti na Medicinskom fakultetu policiju je posebno zanimala dokumentacija koja se odnosi na ispite za koje sumnja sa su prodavani za novac. Dio profesora s kojima smo razgovarali kaže kako je očito sumnjivo kad studentima ostanu tri ili četiri ispita pa onda u dekanskom roku uspješno obave ono što tijekom cijele godine nisu mogli. Da bi u tome uspjeli nerijetko se ‘aktiviraju’ roditelji, prijatelji, znanci a sve kako bi se ispiti ipak položili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:25