DROGA TEŠKA 2 MIL. EURA

AKCIJA PARTNER Hrvatske narkomule drogu iz Slovenije unosile u tijelu. Među uhićenima i poznati slovenski inspektor

Ukupno 33 osobe umiješane u trgovinu i transport kokaine i heroina iz Slovenije u Hrvatsku uhićene su u sklopu zajedničke akcije hrvatske i slovenske policije pod kodnim imenom Partner .

Među uhićenicima je i jedan slovenski policajac, a čitavu skupinu tereti se za ukupno 57 kaznenih djela.

Kako je istaknuto na zajedničkoj konferenciji za novinare koparske i primorsko-goranske policijske uprave, održanoj u Kopru, droga je u Hrvatsku krijumčarena osobnim automobilima iz Pivke, najčešće preko graničnog prijelaza Rupa - Jelšane. Po nju su odlazile hrvatske narkomule, koje su je transportirale u analnom otvoru, što je, kako ističu u policiji, otežavalo kriminalističko istraživanje.

U Hrvatskoj je kriminalističkim istraživanjem, koje još traje, obuhvaćeno 14 osoba, a kaznene su prijave, za sada, podignute protiv četiri sobe. Dio osumnjičenika otprije je poznat policiji po deliktima iz domene zloporabe opojnih droga, a neki su već u pritvoru. Vrijednost prokrijumčarene droge procjenjuje se na oko dva milijuna kuna.

Uhićenja su se koordinirano vršila tijekom ponedjeljka, a pratile su ih pretrage stanova, automobila i drugih prostora. Droga je bila namijenjena tržištu na području Primorsko-goranske županije.

Slovenski mediji objavili su da je uhićeni policajac Boris Iskra, dugogodišnji načelnik Sektora općeg kriminaliteta u Postojni, koji je zadnjih godina radio u koparskoj policijskoj upravi.

Kao glava čitavog narkolanca detektiran je Halil Dedić, državljanin BiH nastanjen na području Pivke u Sloveniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:54