LOV NA NIKICU

PIŠE T.ŽIDAK David Moyes borit će se za Jelavića, ali zov Wengera i Arsenala sve je jači...

Za samo godinu dana Nikica Jelavić je postao vrlo tražena roba u najjačoj ligi svijeta. Otkrio ga je i pronašao u Glasgowu David Moyes, za 5,500.000 funti doveo na Goodison park i promovirao u top-napadača, koji je u protekloj sezoni, što za Everton, što za reprezentaciju, zabio više od 20 golova. Engleski mediji bili su očarani njegovom munjevitom reakcijom, prozvali su ga “one touch Jelavić” jer je većinu golova zabijao iz prvog dodira s loptom.

Čovjek za Liverpool

I danas komentatori s Merseysidea kažu da bi se posrnuli Liverpool vratio na staze stare slave kad bi u napadu igrao smrtonosni tandem Luis Suarez i Nikica Jelavić. No to je u ovom času nemoguća misija... Makar je u silnom zamahu i usponu, Everton će teško zadržati svoje ključne igrače.

Manchester United već je poslao ponudu, tešku 15 milijuna funti, za braniča Leightona Bainesa, i kolosalni Belgijanac Marouane Fellaini bit će jedna od glavnih meta zimskog prijelaznog roka, a Nikicu Jelavića pokušava angažirati Juventus.

- U ovom času aktualno je samo zanimanje Arsenala, koji je u potrazi za nasljednikom Robina van Persieja - rekao je Simon Conning, menadžer koji je Jelavića iz Glasgowa doveo u Everton.

Napadač top-klase

Jelavića je njegov klupski kolega Darron Gibson usporedio s Van Nistelrooyem:

- On je napadač top-klase, ne vidim puno boljih napadača u Premiershipu.

On je najbolji napadač s kojim sam igrao, predatorski instinkt i nevjerojatni finišer - tvrdi jedan od najboljih igrača Evertona.

Po rezultatima je Everton zadnjih sezona uspješniji od susjeda s Anfield Roada, kandidat je čak i za plasman u Ligu prvaka.

Razlog te stabilnosti je svakako David Moyes, trener koji je već deset godina na Goodison parku i koji je sastavio momčad za svaki respekt.

Međutim, zimski prijelazni rok velika je prijetnja Evertonu; odu li Baines, Fellaini i Jelavić, snovi o Ligi prvaka rasplinut će se kao mjehur od sapunice.

Arsenal je posegnuo za hrvatskim reprezentativcem, međutim, Moyes će učiniti sve da bi ga zadržao u Evertonu. Kad već ne može zadržati Bainesa i Fellainija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:01