SPEKTAKULARAN BIJEG

VIDEO: LOV NA OZLOGLAŠENOG KRIMINALCA Izazvao seriju eksplozija, uzeo čuvare za taoce i pobjegao iz zatvora!

Bijeg iz zatvora na sjeveru Francuske
 AFP

Ozloglašeni kriminalac, osuđen za oružanu pljačku, je pobjegao iz zatvora na sjeveru Francuske . Policija je pokrenula sveobuhvatnu akciju da ga uhiti.

Redoine Faid je izazvao seriju eksplozija i uzeo nekoliko zatvorskih čuvara za taoce da bi sebi omogućio bijeg iz zatvora u okolici Lillea. Policija kaže da je naoružan i da posjeduje eksploziv.

Faid je 2009. kao osuđeni kriminalac napisao knjigu o svom odrastanju u predgrađima Pariza u kojima je kriminal bio česta pojava. Tvrdio je da je odustao od kriminala, ali policija vjeruje da je on bio mozak pljačke izvedene 2010. u kojoj je nastradao policajac. Vratio se u zatvor 2011. jer je prekršio uvjete puštanja na slobodu koji su proizlazili iz njegove prethodne osude.

Policija misli da mu je eksploziv mogla dati njegova supruga koja ga je posjetila u zatvoru u subotu ujutro. On ga je zatim upotrijebio da raznese pet zatvorskih kapija, a pritom je čuvare uzeo za taoce.

Za bijeg je upotrijebio automobil kojeg je kasnije spalio i prebacio se u drugo vozilo kojeg policija još uvijek traži. Taoci su oslobađani jedan za drugim za vrijeme Faidovog bijega, izvan zatvora i na autoputu.

Državni tužioc Frederic Fevre je kazao za Faida da se radi o 'iznimno opasnom zatvoreniku'.

Policijski dužnosnici kažu da je bijeg bio odlično organiziran, ali još uvijek pokušavaju posložiti sve činjenice u cjelinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:28