NOVI SHOW

VIDEO: HTV-ov 'THE VOICE' SVE GLEDANIJI Tko su najpopularniji kandidati koji su potpuno osvojili društvene mreže

Više od milijun gledatelja pratilo je posljednju emisiju showa koji će iznjedriti nove hrvatske zvijezde. ‘Voice’ je postao veliki hit i na društvenim mrežama, službena stranica do sada je skupila više od 80 tisuća ‘lajkova’, a poznati su i prvi favoriti među dosadašnjim kandidatima.
 Facebook

Više od milijun ljudi gledalo je posljednju, treću po redu emisiju HRT-ova showa “The Voice - Najljepši glas Hrvatske”.

No osim što im iz emisije u emisiju raste gledanost tog licencnog spektakla, show je na društvenim mrežama postao veliki hit.

Odluka javne radiotelevizije da prvi put iskoristi u tom opsegu nove medije i tako dopre do mlađe populacije, kojoj je show prije svega i namijenjen, pokazala se odličnim potezom.

Službena stranica hrvatskog “Voicea” do sada je skupila više od 80 tisuća “lajkova”, a videozapisi na HRT-ovom kanalu na YouTubeu do sada su ostvarili više od 2,7 milijuna pregleda. Društvene mreže Facebook, Twitter, Instagram te YouTube izbacili su i prve favorite među dosad viđenim kandidatima, no preostale su još dvije emisije, u kojima će mentori Tony Cetinski, Indira Levak, Ivan Dečak i Jacques Houdek popuniti svoje timove od po 12 ljudi.

Tko je iskočio?

Tek onda, nakon subote 14. veljače, slika popularnosti na društvenim mrežama bit će cjelovita. Ipak, nakon tri emitirana izdanja, neki kandidati su iskočili od ostalih, posebno Pjerino Ružević i Dino Petrić, između kojih se vodi prava mrtva utrka.

Dvadesetogodišnji Petrić, kojeg je u drugoj emisiji u svoj tim uzeo Jacques Houdek vodi po broju pregleda na YouTubeu (208 tisuća) i broju “lajkova”, “shareova” i komentara na Facebooku.

Dino je inače iz Selaca na otoku Hvaru, nastupao je kao član školskog zbora, a zatim i sa svojim pop bendom Step. A sav novac koji uspije uštedjeti ulaže u demo snimke svojih autorskih pjesama.

Njegov trenutno glavni konkurent na društvenim mrežama Pjerino Ružević također je u Houdekovom timu, u koji je ušao u trećoj emisiji, kada se natjecao, što znači da je imao i manje vremena za osvajanje simpatija.

Iskusni kandidati

Međutim, 22-godišnji Splićanin, inače student Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, ekspresno je privukao pažnju obožavatelja, pa prema podacima agencije 404, koja u suradnji s HRT-om radi digitalnu stranu showa, na YouTubeu i Facebooku zauzima drugo mjesto, dok na Twitteru i Instagramu, koji doduše ipak nisu izazvali takav interes ljudi, drži prvo mjesto.

Tome je, pored odličnog glasa, vjerojatno pridonijela i vijest o prvoj romansi koja se rodila na snimanju “Voicea”. Naime, Ružević je odnedavno u vezi s dvije godine mlađom Valentinom Trstenjak, koja je u drugoj emisiji upala u tim Ivana Dečaka.

Pjerino je do sada sudjelovao na nekoliko pjevačkih natjecanja, kao i na festivalu Pjesme Podravine i Podravlja.

U pravilu, prvih pet mjesta po uspješnosti na društvenim mrežama drže natjecatelji kojima se okrenulo sve četvero mentora, iako to nije pošlo za rukom svima, barem ne do sredine ovog tjedna.

Najbolje plasirana od ženskih kandidatkinja je 19-godišnja Omišanka Sara Barbarić. Za ovu studentica Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu, “Voice” je uistinu bio pjevački debi, jer do sada nije imala javnih nastupa, a ljubav prema glazbi usadili su joj brat i sestra.

Sara na Facebooku, Twitteru drži treće, a na YouTubeu peto mjesto. Glavna konkurentica joj je Bruna Oberan, koja je u tim Indire Levak uspjela ući u prvom izdanju showa.

Studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, 21-godišnja Bruna iz Požege ima pak daleko više iskustva od Sare Barbarić, pjevanjem se počela baviti na poticaj oca glazbenika, i to još kao djevojčica. S devet godina upisala je glazbenu školu, gdje je svirala klavir.

Oduševljenje žirija

Kao srednjoškolka pjevala je prateći vokal, a potom i kao solistica u svom bendu, s kojim je nastupila i u Kini. Bruna prema rezultatima agencije 404 na YouTubeu drži treće, a na Facebooku četvrto mjesto.

Još jedan kandidat koji je izazvao jednoglasno oduševljenje žirija i u prvoj emisiji ušao u tim Ivana Dečaka, 25-godišnji Dino Purić iz Daruvara odlično kotira na Twitteru, gdje drži drugo mjesto, a na Facebooku je zauzeo peto mjesto.

Usporedbe radi, između njegovog imenjaka Petrića i njega, čak je 20 tisuća “lajkova razlike”. Purić završava studij na Pravnom fakultetu, i već radi u očevom odvjetničkom uredu. Bio je član nekoliko grupa, a može se pohvaliti suradnjom sa Željkom Bebekom.

Na listu najpopularnijih na digitalnim medijima probio se i Jure Brkljača zahvaljujući Instagramu, baš kao i Nicole Vidak, Valentina Trstenjak uspjeh je postigla na YouTubeu, a Bojan Aleksovski na Twitteru.

Dino Purić (25) iz Daruvara na Twitteru drži drugo mjesto

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:58