USKRATIO IM 786.000 KUNA

Dobili 'po prstima': Bauk kaznio Finu jer nije do kraja izradila registar zaposlenih u državnoj upravi

 Damjan Tadić/CROPIX

Registar zaposlenih u državnoj upravi i javnim službama ni nakon dvije godine nije u funkciji. To je izazvalo sukob države i njezine tvrtke Fine koja ga je trebala izraditi.

Nezadovoljna time Vlada je odlučila uskratiti ugovoreni novac Fini dok ne izradi traženi registar, piše Novi list .

U Fini tvrde da je njihov posao bio „isključivo uspostava i podrška sustavu Registra zaposlenih u javnom sektoru'', a ne centraliziranog obračuna plaća dok u Vladi kažu da je samo po sebi jasno da je jedan od ciljeva uspostave registra bilo baš centralizirano plaćanje za sve koji dobivaju plaću iz državne blagajne.

Prvi je to put da je država, u ovom slučaju na zahtjev Ministarstva uprave na čijem je čelu Arsen Bauk , uskratila novac bilo kome zato što po njezinom mišljenju nije odradila svoj posao, piše Novi list .

Fina će tako ostati bez 786 tisuća kuna koliko je trebala dobivati svaki mjesec u ovoj i sljedećoj godini za obradu podataka iz registra.

Nove uplate ta agencija može očekivati kad zaposleni u Ministarstvu uprave i Ministarstvu financija dobiju prve plaće preko Centraliziranog obračuna što će biti test za to funkcionira li sustav preko kojeg će se u fazama uključivati isplata plaća za svih 240 tisuća zaposlenih u javnom sektoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:01