OKRUTNI KRVOLOCI

PRIZOR KOJI IZAZIVA MUČNINU I TUGU Bešćutni krivolovci kopljem ubili slonicu i njezinog malog slonića

 IFAW

NAIROBI - Iz Kenije stiže jedan od najšokantnijih i najtužnijih prizora iz tamošnjeg nacionalnog parka Amboseli. Međunarodni fond za dobrobit životinja (IFAW) objavio je fotografiju skotne slonice, koju su lovci na bjelokost bešćutno likvidirali zabivši u nju koplje.

Bespomoćna se životinja na mjestu ukipila i srušila na bok. Nedugo potom je uginula, a ista je sudbina zadesila i njezinog još nerođenog potomka.

Okrutno se ubojstvo dogodilo u četvrtak poslijepodne, a kljove uginule slonice ostale su netaknute samo zahvaljujući pukoj slučajnosti. U blizini nemilo događaja našao se jedan mlađi rendžer nacionalnog parka pa su krivolovci zbrisali, a on je pozvao pomoć.

IFAW je ovih dana objavio šokantnu fotografiju kako bi po tko zna koji put upozorio svijet, a posebice kenijske vlasti, na problem krivolovaca.

Foto: IFAW

Potražnja za bjelokosti u velikom je porastu na ilegalnim tržištima Dalekog istoka što samo ohrabruje lovce da na najokrutnije načine nemilosrdno ubijaju slonove, čiji je opstanak posljednjih godina posebno ugrožen.

'Ovo je bila dvostruka tragedija. Lovce nije bilo briga za činjenicu da je slonica skotna. Išli su samo za vlastitom pohlepom kako bi nabrzinu zgrnuli novac. IFAW od predsjednika Kenije zahtijeva da izlov slonova i nosoroga proglasi nacionalnom katastrofom', izjavio je direktor IFAW-a za istočnu Afriku James Isiche.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:07