UVOĐENJE REDA

'ŠTO ĆE NAM GOSTI? OTOK JE ZATVOREN!' Porezni inspektori zapečatili trgovine i kafiće na Lopudu

 dubrovacki.hr

Na Lopudu od jutros vlada popriličan kaos. Porezni inspektori redom zatvaraju trgovine i ugostiteljske objekte. Poznato je kako su dosad zatvorili suvenirnicu na samom ulazu u mjesto, potom caffe bar Sidro i oba restorana na plaži Šunj, piše dubrovacki.hr.

Kako se doznaje, jedan od razloga je jer su se računi za ležaljke naknadno ukucavali u fiskalnu kasu.

- Ako idete na Šunj, opskrbite se vodom i hranom jer ovdje nemate gdje to kupiti - kaže za dubrovacki.hr Duško Svetac, vlasnik Rajskog kuta, jedan od dva ugostiteljska objekta na lopudskoj plaži Šunj.

- Tu su kod mene. Nemam što reći nego da smo krivi. Napravili smo grešku! Zamjeram jedino nefleksibilnost jer nam nisu dopustili da se prvo jedan restoran zatvori na pet dana, a onda drugi da bi gosti ipak imali nekakvu ponudu. Ali, nisu ni oni krivi, dobili su naredbu - kaže Svetac kojemu se ovo prvi put događa otkako radi.

Ivan Gale, predsjednik Mjesnog odbora Lopud i sam je jedan od ugostitelja koji je kažnjen s 35 tisuća kuna i kojemu je kafić zapečaćen.

- Građani, novinari, svi sutra dođite prvim brodom na Lopud jer odavde kreće otpor Liniću i Vladi. Odlučili smo se organizirati provjed, makar nas odveli u pritvor! Ovaj otok odbačen je od sviju, od države, Županije i Grada. Nemamo javnu ravjetu ni kanalizaciju. Pozivam Zorana Milanovića koji sada ljetuje i cijelu Vladu da žive na Lopudu godinu dana, pa da vide kako to izgleda. Živimo od turizma, ta dva mjeseca i sad smo doživjeli da nam cijeli otok zatvore na pet dana! Zašto nam ne naplate kaznu i puste nas da radimo? - pita Gale i poručuje kako prosvjednici sutra neće primiti barkariole na otok jer, ironično će: "Što će nam gosti? Otok je zatvoren!".

Gale priča kako se lopudski gosti zgražaju nad današnjim događajem, a ugostitelji teško nalaze objašnjenje za zatvaranje lokala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:05