ZAŠTITA DJECE

Akcija u Splitu: Maloljetnici koji će iza 23 sata biti bez roditeljske pratnje i piti alkohol završit će u policiji!

 Tomislav Krišto/CROPIX

SPLIT - Za ovaj vikend splitska policija najavila je akciju preventivno-represivne aktivnosti s ciljem zaštite maloljetnih osoba te smanjenja kažnjivih radnji, javlja Dalmacija News.

Na meti će biti maloljetnici koji se zateknu vani iza 23 sata bez roditeljske pratnje. Policija će provjeravati i klubove te da li konobari poslužuju alkoholna pića maloljetnim osobama.

Ovakvu akciju tijekom prošlog vikenda policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Državnim inspektoratom i nadležnim Centrom za socijalnu skrb proveli su na području Splitsko-dalmatinske županije.

Za vrijeme trajanja akcije zatečeno je 13 maloljetnih osoba mlađih od 16 godina koje su se nakon 23 sata nalazile vani, u noćnom izlasku bez pratnje roditelja ili starije punoljetne osobe. O zatečenim maloljetnicima policija je izvijestila roditelje i nadležni Centar za socijalnu skrb.

U 3 slučaja zaposlenici ugostiteljskih objekata su maloljetnim osobama poslužili alkoholna pića.

Isto tako, policija je također evidentirala i 4 slučaja u kojima je osobama mlađima od 16 godina dano alkoholno piće, dok je u 5 slučajeva zatečeno je 9 maloljetnih osoba koje su konzumirale alkoholna pića na javnom mjestu.

Najveći broj maloljetnih osoba zatečen je na području grada Rijeke, a počinitelji su prekršajno prijavljeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:04