NEŠTO SE FINO SLAŽE

GURMANSKI SENDVIČI NE MOGU PROĆI BEZ TEGLICE AJVARA: Apgrejdani klasici koji će zadovoljiti i najistančanija nepca!

Gurmanski sendviči spremni za slaganje! Odavno je prošlo vrijeme kada su sendviči bili samo brza hrana ''s nogu''. Svi ljubitelji dobre hrane i pravi gurmani složene okuse i kreativne kombinacije traže i između dvije savršeno odrezane šnite kruha.
Jaja, ajvar, šunkica i mekano pecivo
 Getty Images/iStockphoto

Nemojte se zavaravati, sendvič ne mora biti nezdrav ili, pak, samo međuobrok. Ako izradi umaka posvetite malo pažnje, pazite kakvo meso koristite i poigrate se sa salatama, vaši sendviči mogu biti ultimativno gurmanski. Činjenica da meso za pulled pork sendvič pripremate čak dva dana, čini ovaj gurmanski sendvič još posebnijim, a kada ga spojite sa sezonskom salatom i nekim finim umakom on postaje cjelovit obrok koji nestaje u trenu. Sendviči su i savršen način da iskoristite ostatke nedjeljnog ručka, prave gozbe koju zasigurno pripremate svakog vikenda. Pečena purica ili svinjsko pečenje koje nerijetko jedete s ajvarom će savršeno funkcionirati između dvije šnite vruće ciabatte s umacima koje ste sami osmislili. Postoji li išta bolje od posebnih sendviča na vašem druženju s prijateljima? Sendviči su stvoreni za dijeljenje, a nastupaju kada klasično nakuhavanje ne dolazi u obzir! Za vas smo pripremili pet klasika na malo drugačiji način koje ćete moći poslužiti i u najposebnijim prilikama. Tradicija i inovativnost su vrlo često najbolji prijatelji, zato predlažemo da se poigrate s teglicom ajvara i nekima od ovih gurmana na taj način upotpunite okus ili zamijenite neki od sastojaka, ako vam je tako draže. Bacamo se na slaganje!

Sendviči sa salsicciom i ljutenicom

Ciabatta sendvič s domaćom kobasicom, rikulom, ajvarom i namazom od ricotte i vlasca

Rustic sandwich of salami, roasted red peppers, arugula, and herbed goat cheese on ciabatta bread.  Shallow DOF.
Getty Images/iStockphoto

Steak sendvič s kremom od vrganja i rikulom

sandwich with mushroom sauce and beef on stone board
Getty Images/iStockphoto

Tost s aromatičnom salatom i ajvarom

Pulled pork sendvič od svinjske plećke

Slow cooked pulled pork with BBQ sauce, pickled onions, coleslaw and cheese served in a hamburger bun with dill pickle and some chips as sides. This deliciously tender and moist sandwich is perfect for lunch or dinner.
Getty Images/iStockphoto

Svi vi nepopravljivi gurmani koji svaki obrok pretvarate u neponovljivo gastro putovanje sigurno tragate za još dobrih ideja za vaša okupljanja, ručkove, večere i druženja. Zašto biste radili klasičan čips kada možete pripremiti hrskave prutiće od batata koji će neodoljivo pasati uz ajvar? Za malo konkretniji ručak napravite puretinu punjenu pancetom i malidžanom, a za vikend se utješite ultimativnom hranom za utjehu, musakom. Vašem telećem rižotu dajte malo karaktera s jednom žlicom ljutenice, ali ono najvažnije, uživajte u dobroj hrani!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:27