Kad se svi okupimo oko stola, cijelu prostoriju ispuni neka dobra vibra, usne nam se razvuku u osmijeh, a srce zaigra zbog činjenice da smo konačno zajedno. Ispunjavanje tanjura bakinom juhom, prenošenje posuđa iz jedne ruke u drugu, točenje vina, nazdravljanje, smijeh i često pričanje u isti glas samo su neka od divnih obilježja zajedničkih ručkova.
Što god se našlo na meniju tog dana, juha se nikad ne preskače. Njezina topla energija gotovo se instantno širi našim tijelom samo nakon par žlica.
Juha prija u svako doba dana i godine. Nakon napornog puta, kad vas možda "lovi" prehlada, iza vas je neprospavana noć ili učenje za ispit. Zimi stvara osjećaj topline, u proljeće vas lišava proljetnog umora, a u jesen obogaćuje vaš imunitet. Bilo da je riječ o cjelodnevnom brčkanju u moru ili skijanju, dobra juha baš uvijek prija.
Kombinacija je nebrojeno, sjeckano povrće, mesne okruglice, noklice, danas zaista svatko može pronaći ono što mu najviše odgovara u bistroj juhi. Ima li išta bolje nego kada dođete kući nakon napornog dana u uredu i u loncu vas čeka juha koja će vas okrijepiti i u vama probuditi osjećaj utjehe i doma? Ili kad se probudite u nedjelju prelijeni da se popnete na Sljeme ili otrčite jedan krug po vašem kvartu, a tanjur juhe vam da energiju da napravite i jedno i drugo? Juha je puno više od jela, juha je osjećaj.
Pozovite drage ljude na ručak i stvorite samo vaš dobar osjećaj!