PET PROVJERENO DOBRIH RECEPATA

ROŠTILJAJTE I NA JESEN: Ako se moramo odreći viših temperatura, ne moramo se odreći i roštiljanja!

Vjerujemo da ne postoji osoba koja ne voli roštilj. Osim što meso, kruh i povrće pripremljeno na roštilju imaju neodoljiv okus, roštilj je i sinonim za druženje na otvorenom. Ipak, hladniji dani su pred nama, ali to ne znači da, ako se moramo odreći viših temperatura, se moramo odreći i roštiljanja.
 Getty Images/iStockphoto

Ako nemate velik vrt ili terasu, već samo balkon (a možda ni to, nego je jedina opcija koja ostaje roštiljanje u zatvorenom) električni prijenosni roštilji su savršena stvar za vas. Savršeni su za korištenje u gradskim sredinama, u situacijama kada roštilj na ugljen ili plinski roštilj nije poželjno koristiti. Ipak, postoji par savjeta kako odabrati savršen električni roštilj baš za vaš stan, balkon ili terasu te kako se njime koristiti da biste smanjili količinu stvaranja potencijalnog dima te kako bi vam što duže trajao!

grilled pork ribs and potatoes on wooden table
Getty Images/iStockphoto

  • Ako ćete električni roštilj koristiti isključivo u stanu, najbolje je da nabavite onaj bez radnih polica i stalaka. Lakše ćete ga skladištiti. Ako ga pak možete držati na balkonu/terasi, onda je idealno rješenje upravo onaj sa stabilnim stalkom, sklopivim radnim policama i vješalicama za pribor.
  • Kvalitetni električni roštilji imaju električnu spiralu koja se čisti sama od sebe, te bih idealno bilo nabaviti upravo takav električni roštilj.
  • Birajte električne roštilje kojima možete skinuti cijelu gornju ploču kako biste ih lakše mogli održavati.
  • Kako biste smanjili pojavu dima, u posudu koja se obično nalazi ispod električnog roštilja stavite vodu.
  • Pri izboru električnog roštilja također pripazite na veličinu površine za pečenje.
  • Meso na roštilju nemojte okretati vilicom jer u tom slučaju svi sokovi padaju na roštilj što stvara dim. Koristite pribor za roštilj.

Kad ste gotovi s nabavom savršenog električnog roštilja, vrijeme je da na njemu nešto fino i pripremite! Donosimo vam recepte koji će svi ljubitelji roštilja obožavati!

Janjeće kofte

Marinirani svinjski odresci

Marinirani svinjski odresci

Ražnjići od pilećih jetrica

Ražnjići s pilećim jetricama

Lepinje s mini burgerima

Lepinje s mini burgerima

Salata od pečene cikle i sira

Salata od pržene cikle i sira

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:12