DOBRA IDEJA

JEDNOSTAVNO I SOČNO: Napravite bakin kolač sa suhim jagodama

Jagode su neiscrpna inspiracija. Lijepo uobličen biskvit, prožet suhim ili kandiranim voćem, klasični je kolač koji se nerjetko nalazi na stolu za vrijeme obiteljskih fešti, a suhi kolač sa sočnim proljetnim jagodama brak je iz ljubavi, strasti, ali i dubokog kulinarskog razumijevanja.

Svježe jagode upravo su neodoljive s kremom ili u kombinaciji sa sirevima. Tako je recimo pjenica od bjelanjaka uobičajena baza za voćne kreme, no jagode se mogu umiješati i u mascarpone, a sretnici kojima je dostupna paška ovčja skuta, tzv. puina, ne bi smjeli propustiti prigodu za prekrasnu kremu u kojoj se spajaju skuta, med i svježe jagode. Na taj način naizgled običan kuglof postaje torta ako se proreže i nadjene jagodama i skutom, a ambiciozni kuhari prelit će takvu tortu gustim domaćim voćnim sirupom od - jagoda.

Ovog puta radili smo kolač sa suhim jagodama i svakako ga pripremite:

Sastojci:

½ l dmBio napitka od riže s kalcijem
340 g dmBio namaza od jagoda
250 g maslaca
200 g šećera u prahu
6 jaja
1 vrećica dmBio praška za pecivo
400 g dmBio bijelog pšeničnog brašna
5 ml ekstrakta vanilije
200 g suhih jagoda
100 g listića badema

Pripremu pogledajte u video isječku u nastavku:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:09