Svježe jagode upravo su neodoljive s kremom ili u kombinaciji sa sirevima. Tako je recimo pjenica od bjelanjaka uobičajena baza za voćne kreme, no jagode se mogu umiješati i u mascarpone, a sretnici kojima je dostupna paška ovčja skuta, tzv. puina, ne bi smjeli propustiti prigodu za prekrasnu kremu u kojoj se spajaju skuta, med i svježe jagode. Na taj način naizgled običan kuglof postaje torta ako se proreže i nadjene jagodama i skutom, a ambiciozni kuhari prelit će takvu tortu gustim domaćim voćnim sirupom od - jagoda.
Ovog puta radili smo kolač sa suhim jagodama i svakako ga pripremite:
Sastojci:
½ l dmBio napitka od riže s kalcijem
340 g dmBio namaza od jagoda
250 g maslaca
200 g šećera u prahu
6 jaja
1 vrećica dmBio praška za pecivo
400 g dmBio bijelog pšeničnog brašna
5 ml ekstrakta vanilije
200 g suhih jagoda
100 g listića badema
Pripremu pogledajte u video isječku u nastavku: