Postanite brži u kuhinji!

Dobro organizirana kuhinja je pola posla!

Iskopali smo za vas 10 savjeta kako vašu kuhinju učiniti što funkcionalnijom, a sve kako biste postali što brži u pripremi dobre klope. Bilježnice u ruke i bacite se na zapisivanje!

Stvorite ”stanice” u kuhinji

Vodite se profesionalnim kuhinjama. Stvorite ”stanice” za čišćenje, pospremanje, kuhanje, odlaganje hrane i posao ćete svakako obaviti brže!

”Stanice” organizirajte ovisno o zadacima koje radite

Želte izbjeći bilo kakav prazan hod. Ako ste na primjer upravo oprali posuđe, želite da vam ormarić za pospremanje tog posuđa bude što bliže, jer u protivnom vjerojatno nikada nećete spremiti posuđe sa sudopera.

Pametno posložite kuhinjska pomagala

Tako da vidite jesu li vam svi potrebni gadgeti nadohvat ruke. Na primjer, sredstva za čišćenje i posuđe bi trebalo biti pokraj sudopera, začini i alati za kuhanje pokraj štednjaka, noževi i daske za rezanje bi trebali biti pokraj radne ploče, a brašno, valjci, šećer, papir za pečenje pokraj prostora za pečenje.

Maknite nepotrebne stvari

Na primjer, protvan za veliku puricu koji koristite vjerojatno jednom godišnje spremite na višepolice u vašoj kuhinji. Isto vrijedi i za tematsko posuđe.

Imajte ”dupliće” u svojoj kuhinji

Ako je potrebno, nabavite dvije posudice za recimo cimet ako ga koristite i za kuhanje i za koleče. Neka jedna bude kod štednjaka, a druga kod ploče za pečenje.

Nabavite savršeni plastični set

Nabavite plastični set od minimalno 10 plastičnih posuda i u njih poredajte npr. tjesteninu, brašno, začine, šećer, žitarice, grickalice…Tako će vam kuhinja biti organizirana, neće biti sve puno vrećica naokolo, a i izgledati će lijepo.

Koristite razdjeljivače ladica

Nabavite daskice koje služe kao razdjeljivači velikih ladica u vašoj kuhinji. Tako će one biti puno preglednije.

Nabavite ploču za pisanje

Na nju ćete u svakom trenutku u kojem se sjetite moći zapisati što vam treba iz dućana. Ploču možete jednostavno fotkati vašim mobitelom i imate gotov popis za kupnju!

Nabavite album za recepte

Sve vaše isječke iz novina i receptiće čuvajte u albumu. Tako će vam svi biti na jednome mjestu, a vaše pečenje i kuhanje učiniti puno bržim.

Nabavite veliku dasku za rezanje

Neka bude veća od vašeg prostora na kojemu se nalazi sudoper. Jednostavno ju stavite preko sudopera i tako stvorite dodatnu površinu za rezanje i pripremanje namirnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:59