ZAČINITE STVAR

ANATOMIJA SAVRŠENE MESNE OKRUGLICE: Ne moraju biti dosadne, udahnite im život začinima!

Ako ste do sada mesne okruglice/ćufte jeli samo u umaku od rajčica na vrhu kuhane tjestenine, vrijeme je da se probudite!

One su puno svestranije od toga. Mesne okruglice bi trebale biti jedno od onih jela koje dobro podnose začine i dopuštaju vam da budete kreativni. Evo kako je to moguće!

Azijski okusi

U vašu smjesu mljevenog mesa, jaja i krušnih mrvica dodajte tapenadu, soja umak, đumbir i češnjak i vaše mesne okruglice će misliti da su u Japanu. Možete se poigrati i s ribljim umakom, čili pastom i korijanderom.

Zavolite Tajland

Volite li malo sočnije meso, koristite samo mljevenu svinjetinu. Njoj, za tajlandski ''štih'', dodajte korijander, čili, soja umak i mladi luk. Ovakve mesne okruglice možete poslužiti same, ali ih možete napraviti minijaturnima te ih poslužiti u ukusnoj juhi od kostiju.

Meatballs in tomato sauce
Getty Images/iStockphoto

Grčke okruglice

U smjesu mlijeka i starog kruha dodajte čistu mljevenu janjetinu. Za još malo grčkih okusa dodajte pastu od pečenog češnjaka, naribani luk, malo cimeta i nasjeckanu svježu metvicu. Još vam samo nedostaje tzatziki umak.

Bez puno tekućine

Oni koji ne vole da im išta ''kamuflira'' okus mesa u mesnim okruglicama te ne vole kada su ćuftice premekane, mogu u okruglice dodati karamelizirani luk i žumanjak (bez bjelanjka). Ipak, trebalo bi koristiti nešto masnije meso u ovom slučaju, poput svinjetine.

Meatballs in tomato sauce
Getty Images/iStockphoto

Italija, Italija!

Mješavina mljevenog mesa neka bude od teletine i svinjetine. I naravno, vrijeme je da dodamo Italiju. Nezaobilazni Parmigiano Reggiano, pečeni češnjak, sitno sjeckani pršut i bosiljak je ono što će potpuno transformirati vaše mesne okruglice.

MESNE OKRUGLICE: Recepti od kojih ćete odmah ogladniti!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:29