PRIVLAČNO I UKUSNO

POD SVJETLIMA REFLEKTORA: Devet savjeta kako vaša hrana može izgledati privlačno i ukusno!

Fotkanje hrane
Nekoliko smjernica kako vaša hrana može izgledati privlačno i ukusno!

Dobro osvjetljenje

Uvijek pripazite na direktno svijetlo. Nikad nemojte snimati pokraj žarulja ili lustera. Ako ste u jako tamnoj prostoriji pokušajte izabrati stol bliže ili izađite na terasu gdje opet morate pripaziti da niste na direktnom suncu što će ponovno stvarati probleme kod odnosa svjetla i sjene.

Priprema klope za fotkanje

Crno bijeli svijet

Ako nikako ne možete namjestiti svjetlo, a zadovoljni ste kompozicijom slike jednostavno ju izrazite u crno bijeloj varijanti.

Food fotografiranje

Kutovi snimanja

Držite se vertikalnih snimki, jer u pravilu dobro odgovaraju snimanju hrane, a i današnji smartphoneovi imaju prilično široku leću.

Savršen fotoaparat

Držite se linija

Pripazite da ste dovoljno daleko/blizu objektu kojeg fotografirate. Postavite si linije, pogotovo u zatvorenom prostoru. Budite strpljivi i nemojte okidati fotografiju, dok kompozicija nije savršena.

Picture time!

Hrana zvijezda fotografije

Dopustite hrani da bude zvijezda fotografije i posvetite joj centralno mjesto.

Važnost kompozicije

Zapamtite da je manje više i nemojte previše elemenata gurati u kadar.

Atmosfera

Nemojte se bojati uhvatiti trenutak, dio atmosfere…čak i ako fotografija nije potpuno oštra jer se objekt miče, moguće da će fotografija uspjeti.

Say cheese!

Filteri

Nemojte koristiti previše filtera. Svi znamo kako namirnice izgledaju i ako se pretjera u uređivanju; cijela priča može izgledati lažno i nakićeno.

Nered

Nemojte se truditi da cijela priča izgleda previše uredno i dozvolite si malo nereda kako bi fotografija izgledala vjernije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:34