Sitnice su važne!

SAVJETI SLAVNIH CHEFOVA: Napravite savršeno meso s roštilja!

 Getty Images/iStockphoto
Ako je roštiljanje umjetnost, onda su neki chefovi spadaju u kategoriju Picassa. Ako je roštiljanje znanost, onda su Einsteini.  Imamo za vas savjete chefova koji su i znanstvenici i umjetnici u svom području te neki od najboljih chefova na svijetu.

Kevin Sbraga, restoran Sbraga Dining

Uvijek kupujte svježe mljeveno meso i sami oblikujte svoje pljeskavice za roštilj. Na taj način možete kontrolirati veličinu, oblik i koliko ćete ''zbiti'' meso. Ovo je sve jako važno kada radite pljeskavice za roštilj. Nabavite mljevenu govedinu u omjeru 80:20 (čistog mesa i masnoće). Nikako nemojte prepeći pljeskavicu, neka bude blago roza u sredini. Na taj način će imati najbolju ravnotežu teksture, okusa i sočnosti kako prenosi Thrillist.

Barbeque pork ribs
Getty Images/iStockphoto

Aarón Sánchez, restorani Johnny Sanchez NOLA & Baltimore

Kada pripremate meso, bilo na tavi ili na roštilju, važno je da odstoji na sobnoj temperaturu prije pečenja. Izvadite meso iz hladnjaka sat vremena prije početka pripreme. Masnoću koju koristite dodajte direktno u meso, a ne na tavu ili roštilj jer na taj način omogućavate da se začini povežu, a meso ostane vlažno. Što se začinjavanja mesa tiče, svakako sami meljite sve začine koje možete poput papra, sjemenki korijandera ili sjemenki gorušice.

Getty Images/iStockphoto

Richard Blais, restoran Juniper & Ivy

Uštedite kalorije tako da pecivo za burger zamijenite s listovima zelene iceberg salate ili listovima kineskog kupusa. Također, ako želite manje mesa, dodajte sitno nasjeckane i prodinstane gljive umjesto druge polovice mesa. Sve začinite laganim umakom od grčkog jogurta, češnjaka, soli, papra, kopra i peršina.

Chef  preparing burgers at the barbecue outdoors
Getty Images/iStockphoto

Edward Lee, restoran 610 Magnolia

Najvažnija stvar kod roštiljanja je da čistite vaš roštilj odmah nakon svake upotrebe. Kada se roštilj ohladi, postaje puno teže čistiti naslage. Nabavite dobru četkicu za struganje vašeg roštilja i sve počistite odmah nakon što meso maknete s roštilja. Pokraj roštilja uvijek držite pročišćeni maslac ili neki drugi oblik masnoće kojim ćete lagano podmazivati sve što ide na vaš roštilj.

I još jedna vrlo bitna stvar: Pokraj roštilja držite bocu dobro ohlađene craft pive, žedan kuhar je loš kuhar!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:36