KUHAJTE BOLJE

SEDAM VELIKIH: Pravila za pripremu najsočnijeg odreska koji ćete ikada pojesti!

Zagreb, 101016. Priprema steakova u restoranu OXBO Urban Bar and Grill hotela Double Tree by Hilton.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Dobro pečen odrezak, onako sočan i mekan, mnogima je izazov.

Zato pročitajte naših sedam pravila za pripremu odreska. Slijedite li ih, nećete uspjeti pogriješiti. Bez obzira pečete li ga na roštilju ili tavici, uvijek vrijede jednaka pravila. Kvalitetno meso je najvažnija stvar kad su odresci u pitanju!

1. Morate imati provjerenog mesara jer okus odreska uvelike ovisi o prehrani goveda.
2. Sirovo ili polusirovo meso se može poslužiti samo od goveda, junadi ili teladi, i to iz provjerenog izvora.
3. Odrezak nemojte pripremati well done jer prepečeno meso gubi svoju čar.
4. Nikada s odreska nemojte micati masne dijelove.
5. Nemojte ga začinjavati prije pečenja.
6. Meso prije pečenja mora biti sobne temperature.
7. Prije pečenja odrezak osušite papirnatim ubrusom, a prije posluživanja ga ostavite da odstoji koju minutu.

Svidio vam se članak? Pročitajte još!

AKO PITATE ANTHONYJA BOURDAINA: Ovo su najbolji komadi mesa!

VIDEO: Ispecite svoje steakove kao pravi profesionalac!

Iz drugih medija

Izdvajamo