Evo kako!

TIPS&TRICKS: Kako da vaš dekanter uvijek bude savršeno čist?

 Getty Images
Svi zaljubljenici u dobru kapljicu su zaljubljenici i u krasne staklene dekantere u kojima se ona poslužuje.

Nema ništa gore nego kada vam se dogodi da na večeri ili druženju s prijateljima koje ste ugostili poslužite čaše ili dekanter na kojemu se počela stvarati porozija ili, još gore, kamenac!

Evo kako da vaš dekanter uvijek savršeno blista!

Nemojte dopustiti da vam se ostaci pića suše u dekanteru

Čak i ako vaš dekanter ne možete oprati odmah nakon upotrebe, napunite ga vodom, ostavite preko noći i dobro ga izribajte sljedeći dan. Kada ručno perete dekanter pripazite da je voda s kojom ga perete mekana i ima nizak udio minerala kako biste izbjegli mrlje koje može stvoriti kamenac. Vaš dekanter napunite toplom vodom, vodu nekoliko puta provrtite u dekanteru i ispraznite ga u sudoper. Ponovite nekoliko puta.

Neka se vaš dekanter uvijek sjaji

Sve je u poliranju! Za savršen sjaj, držite dekanter iznad posude s jako vrućom vodom (ne preblizu!). Pustite neka se dekanter napari i ispolirajte ga s krpom od mikrovlakana dok ne uklonite svu paru.

Zašto se staklo tako lako uprlja?

Staklo vrlo lako postaje porozno i zato nastaju mrlje na njemu. Vrlo amlo se može učiniti po pitanju ove pojave, budući da sve ovisi o originalnim komponentama i sastavu samog stakla. Najbolje je ne ostavljati tekućinu u dekanteru duži period vremena kako tvari i spojevi iz pića ne bi utjecali na komponente stakla. Ulijte tekućinu u vaš dekanter netom prije večere ili ručka i odmah ga nakon operite, to je najbolji savjet za postizanje savršeno kristalnog dekantera!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:30