LEDENO I KREMASTO OSVJEŽENJE

KULTNA SLATIČARNICA ORIJENT: Prošlogodišnji sladoled od crnog sezama bio je pravi hit, ove godine radimo s pivom!

Nakon prošlogodišnjeg sladoleda od crnog sezama, ove su godine napravili pravi sladoled za odrasle - s pivom. Riječ je o Ipa (Indian pale ale) sladoledu koji je realiziran na nagovor Šeherezadina sina, pravog pivoljupca.
 Getty Images

Poveći je broj okusa sladoleda u zagrebačkoj slastičarnici Orijent, no tamošnji tim na čelu sa sestrama Šeherezadom i Ildezom Sučević ne miruje. Nakon prošlogodišnjeg sladoleda od crnog sezama, ove su godine napravili pravi sladoled za odrasle - s pivom. Riječ je o Ipa (Indian pale ale) sladoledu koji je realiziran na nagovor Šeherezadina sina, pravog pivoljupca.

- Moj sin prati pivske trendove, čak je i sam kuhao pivo, pa je i na neki način nas zarazio svojom idejom. Isprobali smo različite vrste piva i odlučili krenuti s IPA pivom jer je jako popularno. Trenutačno koristimo IPA-u Nove runde, a u sladoledu smo nastojali zadržati njezine osnovne karakteristike. Naime, IPA je izrazito mirisno, aromatično pivo izra- žene gorčine, a u našem su sladoledu prisutne i citrusne arome i, naravno, karamel. Ovaj sladoled ima sve, a ništa previše, sadržaj alkohola je malen, a neki kažu da u njemu osjete i mjehuriće - kaže Šeherezada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:28