Falafel, humus, blinches, shakshuka i hraime samo su neka od izraelskih i marokanskih jela koja se mogu kušati u novom internacionalnom restoranu. Kako da ne, koji su otvorile Izraelke Iffat i Ayalet pa većinom za sada kod njih možete probati prave izraelske specijalitete, ali u restoranu se mogu kušati i jela svjetskih kuhinja, poput marokanske hraime. Izraelke su se još prije nekoliko godina zaljubile u Hrvatsku te su odlučile ostati živjeti u Zagrebu.
- Moja partnerica u Hrvatskoj je bila još za vrijeme Jugoslavije i uvijek mi je pričala o ljepotama Hrvatske. Kada sam posjetila Hrvatsku, i ja sam se oduševila te je pala odluka da ćemo ostati ovdje. Trebalo je samo pokrenuti neki posao, a kako već 10 godina radim u restoranima, logično je bilo da ćemo otvoriti upravo restoran - govori Iffat te nam otkriva kako će u Kako da ne Zagrepčani moći kušati izraelske palačinke, blinches, koje se mogu kombinirati s Oreo keksima, Nutellom, bananama ili jagodama. Također, u ponudi imaju nekoliko varijanti humusa - s gljivama, mesom, patlidžanima i falafelom. Na meniju se nalazi i philycheesesteak i tortilje s piletinom, a moći će se probati i shakshuka te hraime, marokansko jelo od ribe u pikantnom umaku od rajčice. Djevojke planiraju s vremenom uvoditi i nova jela.
INFO Naziv mjesta: Kako da ne Adresa: Tkalčićeva 59 Radno vrijeme: 10 - 23 sata Primjer cijena: blinches palačinke 30 kuna, glavna jela od 35 do 75 kuna |