DANAS KUHAM

PAŠTA FAŽOL: Dva trika (i recept) kako će vam uvijek ispasti savršeno!

Primorsko jelo kojem je teško odoljeti, a jedanko prija u zimske i ljetne dane!
 Getty Images/iStockphoto

Što želimo od pašte fažol? Da nam maneštra od fažola bude savršeno pripremljena te da nam se pašta ne pretvori u kašu! Imamo za vas dva trika s kojima neće pogriješiti.

Prvo: Pola količine graha koju ćete staviti u maneštru od fažola izdrobite ili izblendajte u blenderu ili pak štapnim mikserom i dodajte pred kraj kuhanja. To će zagarantirati savršeno svilenkastu maneštru svaki put!

Drugo: Tjesteninu kuhajte odvojeno! Tako ćete se osigurati da vam ostane savršeno al dente za dodavanje u maneštru od graha!

I naravno, da ne ostanemo samo na svladavanju trikova, receptić je u nastavku.

Trebati će vam:

300 g fažola (graha)
100 g pancete
150 g pašte po izboru (tjestenine)
2 češnja češnjaka
1 mrkva
1 glavica kapule
stabljika celera
2 lista lovora
1 l temeljca
maslinovo ulje
majčina dušica
peršin
papar
sol

Na maslinovom ulju izdinstajte sitno nasjeckane luk, češnjak, celer i mrkvu. Podlijevajte temeljcem dok se u potpunosti ne omekšaju. Ako koristite suhi grah, noć prije ga namočite i skuhajte u slanoj vodi. Kada se luk, češnjak, celer i mrkva izdinstaju dodajte na ploškice narezanu pancetu i lagano ju zapržite. Dodajte temeljac, kuhani fažol, lovor, majčinu dušicu, peršin, sol i papar. Kuhajte oko 30 minuta na srednjoj vatri. Paštu iskuhajte posebno u slanoj vodi i kada je fažol gotov, spojite ih zajedno!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 01:32