RAVNO IZ TOSKANE!

AKO JE PAŠTA FILM, ONDA JE VINO GLAZBENA POZADINA: Evo koje vino najbolje ljubi tjesteninu!

 Getty Images/iStockphoto
Zapamtite, dijeliti tanjur tjestenine je bolje samo ako uz njega dijelite i bocu dobrog vina!

Ako je pašta film, onda je vino od slavne toskanske sorte grožđa Sangiovese savršena glazbena pozadina!

Sangiovese je talijanska sorta grožđa za koju ste uvjereni da ju nikada niste pili, ali jeste! Ne samo da se miješa u većinu talijanskih crnih vina, već ima puno, vjerojatno poznatijih, imena. Brunello di Montalcino, Rosso di Montepulciano i, naravno, Chianti. Baš kao i crveni karirani stolnjak, Sangiovese savršeno pristaje uz tjesteninu. Njegova visoka kiselost savršeno pristaje slatkim rajčicama, slani okus komplementira gljive, a pjenušavi tanin ljubi mesne okruglice i domaće kobasice.

Classic Chianti wine bottles.
Getty Images/iStockphoto

Ovo vino je svestrano, što znači da ima puno varijacija na temu dostupnih na tržištu. Od svjetlijih i voćnih varijanti koje savršeno pašu uz umake od rajčice, bosiljka i vrhnja pa sve do jačih varijanti koje savršeno pristaju uz umak kao što je bolonjez.

Kada se odlučite na kupnju ovakvog vina, najbolje je posavjetovati se sa svojim vinarom o stilu Sangiovesea koje biste trebali kupiti. Ako pitate nas za preporuku, pokušajte s Marchese Antinori Chianti Classicom Riserva za kojeg ćete izdvojiti oko 130 kuna ili Santa Christina Toscana igt za koje ćete izdvojiti oko 70 kuna.

Pasta Bolognese (Meat Sauce).
Getty Images/iStockphoto

Zapamtite, dijeliti tanjur tjestenine je bolje samo ako uz njega dijelite i bocu dobrog vina!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:01