Manje od sata od Zagreba!

Ako se nađete u Moslavini znamo provjereno dobro mjesto s dobrom hranom!

 Neja Markičević / Hanza Media
Na Moslavačkoj gori, usred vinograda, smjestio se restoran August u kojemu se jede samo sezonsko i lokalno, pravi oblizeki, poput: pražetine, trganaca, šufnudli, štrukli, race, pujceka..., a cijeli okolni kraj može se razgledati na konjima koji su dio ponude na ovom imanju.

Manje od sat vremena od Zagreba, u gradiću Popovači nalazi se mjesto koje bi se moglo nazvati pravim malim rajem. Potpuno izdvojen od bilo kakve vreve smjestio se novootvoreni restoran August, s čije terase puca pogled na Moslavačku goru i okolne vinograde.

Popovaca, 140916. 
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Restoran nosi ime djeda vlasnice Dijane Sušac, a smješten je u autohtonoj moslavačkoj kući, koja je potpuno preuređena i u kojoj se nakon cjelodnevnog uživanja može i prespavati. U Augustu se jede po domaći, na jelovniku caruju jela poput trganaca sa špekom, šufnudli s pačjim raguom, race s mlincima, vinskog gulaša, teleće pečenke, a sve namirnice nabavljaju se u okolnim selima.

Popovaca, 140916. 
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Obitelj proizvodi i svoja vina, čemu su se također ozbiljno posvetili pa zbog svega toga za August svakako treba odvojiti jedan od vikenda i prepustiti se gostoljubivosti domaćina, izvrsnoj hrani, vinima i predivnoj prirodi. Jer ovo mjesto stvara jako dobre osjećaje. Vjerujte nam na riječ i ukradite recepte!

Popovaca, 140916. 
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Trganci

Ovo je najsiromašnije tijesto koje možete napraviti!

Popovaca, 140916. 
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Moslavačka juha s povrćem

Savjet: temeljac je najbolje skuhati dan ranije i ostaviti na hladnom, idealno u hladnjaku, da se na vrhu skupi sva masnoća pa je skinuti. Budući da se povrće prži na maslacu, masnoća iz temeljca bila bi previše i konačni rezultat ne bi bio dobar ni vizualno ni okusom. Jer juha, kad je gotova, na vrhu mora imati sitne žute kružiće, a nikako masne mrlje. Intenzivnu žutu boju dat će još mrkva koja će se na maslacu karamelizirati.

Popovaca, 140916. 
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Raca 'z rola s mlincima

Kupite mladu patku!

Popovaca, 140916. 
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Štrukli po receptu mame Nene

Obožavanje klasika!

Popovaca, 140916. 
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Torta od maka

Ova torta nema brašna, a ako imate predrasude prema maku i mislite da je 'težak', iznenadit ćete se koliko je lagana i prozračna.

Popovaca, 140916. 
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Najkremastija kremica od slatkog vrhnja

Ova verzija panna cotte radi se sa slatkim vrhnjem i mlaćenicom. Mlaćenica nastaje kao nusproizvod izrade maslaca - mliječna mast skupi se putranjem u grudu maslaca, a bijela tekućina koja ostane, lagano reskog okusa u kojoj su ostali proteini idealna je za smoothyje ili deserte.

Popovaca, 140916. 
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 17:16