LJETNE USPOMENE KOJE TRAJU

AMINESS GOURMET VEČERI S DAVIDOM SKOKOM: Spoj vrhunskih specijaliteta i renomiranih vina!

Sljedeća večera je na rasporedu 29.08. u 20.00 sati!

U cilju promocije istarske gastronomije na području Novigrada, Aminess hoteli i kampovi od svibnja do listopada organiziraju “Wine & Gourmet Nights“ event u suradnji s chefom Davidom Skokom.

Večere se održavaju jednom mjesečno u restoranu Oliveto, Aminess Maestral Hotela gdje se Chefu Skoki pridružuju renomirani istarski vinari koji spajaju vrhunska vina s dobro nam poznatim ribljim specijalitetima chefa kuhinje konobe Bateline.

Ipak, lokacija se u ljetnom razdoblju mijenja te se večera održava na plaži Aminess Maestral Hotela, s predivnim pogledom na istarski Novigrad naravno uz jedinstveni zalazak sunca. Upravo na spomenutoj jedinstvenoj lokaciji održati će se i sljedeća Aminess Wine & Gourmet večera, točnije 29. kolovoza, s toga je potrebno zapisati datum jer mjesta su limitirana za ovu jedinstvenu eno-gastronomsku prigodu.

Veća dostupnost vrhunske kuhinje jednog od danas najcjenjenijih hrvatskih šefova primarni je cilj „Wine & Gourmet Nights“ s Davidom Skokom ne samo za goste Aminess hotela i kampova već i sve stanovnike Novigrada.

Poznata je činjenica da kulinarsko umijeće ovog priznatog chefa autohtonim namirnicama daje sasvim novu, autorsku interpretaciju a spoj s kapljicom vrhunskog vina garancija je odlične promocije bogatstva plodova istarske zemlje. Već je godinama u turizmu prisutan imperativ pružanja doživljaja gostima i zasigurno ne postoji direktniji i bolji način na koji to postići od hrane i vina. Pa i ljubav, na koncu, prolazi kroz želudac.

U prezentaciji istarske tradicije i plodova na tanjuru u suradnji s Aminess hotelima i kampovima, Skoko koristi ribu, egzotično ali i lokalno povrće, pregršt začina i pomalo zaboravljene namirnice koje pretvara u food design kreacije s istarskim potpisom. Jaja rakovice, chips od Flabelle petiolate, pire od sušenih rajčica, ragu od sipe ili rolice od ušate pečene na sjemenkama sezama sa kremom od maslačka, samo su pojedini od dosadašnjih specijaliteta koje je chef Skoko pripremao u sklopu Aminess Wine & Gourmet večere, besprijekorno parirajući vina istarskih vinara.

Do sada su uz Skoka svoja vina predstavili Ivan Damjanić, Moreno Coronica, Ivica Matošević, dok će nadolazeću večeru uljepšati vina Klaudia Tomaza, čije će motovunske malvazije i ostale sorte uokviriti još jednu nezaboravnu wine & gourmet večer.

„Wine & Gourmet Nights“ u suradnji s Davidom Skokom i istarskim vinarima koncept je kojim Aminess hoteli i kampovi još jednom potvrđuju kontinuirano ulaganje u izdizanje kvalitete svoje ponude, istovremeno unapređujući i promovirajući gourmet vrijednosti Istre među domaćom i stranom publikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:21