U BACKSTAGEU RESTORANA

CHEFOVSKA POSLA: 15 stvari koje će samo chefovi razumjeti!

Zagreb, 220216. Promocija JRE novog restorana Apetit i najava dobrotvorne vecere koja ce biti u Muzeju prekinutih veza u ogranizaciji Irine Ban, na kojoj ce 13 chefova kuhati slijedove jela u kombinaciji s vrhunskim vinima. Cijena vecere je 1.000,00 kn. Na promociji je prezentirano 3 pokazna jela u kombinaciji s maslinovim uljem maslinara Belica. Foto: Berislava Picek/ CROPIX
 Berislava Picek
Slažete li se?

Izvor fotografije: Neja Markičević, Berislava Picek i iStock

Chefovi su u mogućnosti napraviti iznimno veliku količinu posla pod jako velikim pritiskom. Lifehack je objavio15 činjenica koje će samo oni razumjeti.

  1. Chefovi žele da gosti budu njihovi prijatelji, a ne njihovi neprijatelji – oni znaju da su gosti njihovi prijatelji, ali i njihovi suparnici. Ako vam se jede u restoranu, svakako biste trebali naručiti specijalitet chefa. Također, kuhar će cijeniti što ste se odlučili za ovo jelo!
  1. Chefovi vole psovati – već nakon prva tri mjeseca na poslu, chefovi shvate da ubacuju psovke u svaku rečenicu koju izgovaraju. To vrijedi kada su u kuhinji, ali i u razgovoru sa svećenikom nakon nedjeljne mise.
  1. Znaju tko je prioritet u svakom trenutku – chefovi znaju kome je potrebno obratiti više pozornosti, bilo da se radi o slavnim osobama ili kritičarima.

  1. Ne treba im sunce – znaju da će čak i tijekom ljeta neće vidjeti sunce, ali to je OK, vitamina D ima i u hrani
  1. Nekako uvijek pronađu dovoljno energije – znaju da je san bio njihov prijatelj nekada davno! To sada više nije slučaj, ako to nisu naučili iz promjene smjena, onda im to dovoljno dokazuju velike količine kave i energetskih pića koja piju.
  1. Uvijek će pokušati izbjeći kuhanje van posla – nema kuhanja nakon izlaska iz profesionalne kuhinje!
  1. Imaju odlične komunikacijske vještine – sprijateljiti će se sa gotovo svakim profilom osobe koja će im biti prijatelj u kuhinji!
  1. Imaju poseban tretman na večerama kod prijatelja – chefovi znaju da će im se prijatelji ispričavati par puta za kvalitetu jela prije nego sjednu jesti!

  1. Oni jednostavno vole hranu – neće im biti bitna kvaliteta jela prijatlje, cijene samu činjenicu da je netko par sati stajao za štednjakom i sve pripremao.
  1. Vole svoju opremu malo previše – znaju vjerojatno malo previše o noževima, imaju posebne kožnate futrolice u kojima ih nose, a na zidovima plakate o uporabi svakog noža.
  1. Vole dobru zeznaciju – smisao za humor je neophodan, tako se lakše prebrodi fizički težak dan!
  1. Znaju da je prethodna priprema sve – esencijalno je zagrijati tavu ili pećnicu prije početka kuhanja!
  1. Znaju koliko trebaju biti plaćeni – a to ne ni trebalo biti malo!
  1. Nikada ne napuštaju osnove – znaju da je poznavanje osnovnog recepta krucijalno za nadogradnju!
  1. Svi žele dostići savršenstvo – oni znaju da glavni kuhar zapravo obavlja najmanje posla od svih u kuhinji, ali da je njegova uloga vjerojatno još teža. Nadgleda kuhinju, planira jelovnik, naručuje potrošni materijal, stalno provjerava kvalitetu hrane i precizno planira posao svih ostalih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:48