Foto: Marko Miščević/Hanza Media
Zagrebačka Mundoaka osim prepoznatljivih jela koja su već osvojila popriličan dio šmekera ima još jedan vrijedan adut - pastry cheficu Bojanu Bukvić koja nas je ovaj put naučila kako napraviti lisnato tijesto.
Bojana se inače vodi za majčinim i bakinim receptima koje potom upgrejda, a odgovor na pitanje zašto su njezini kolači toliko dobri prilično je jednostavan:
"Ja ovo živim i zato to radim. Čovjek je jedinka i naravno da se može raditi pet stvari odjednom, ali mislim da trebaš uzeti jedno područje, saznati sve o njemu, živjeti ga i možda ne trebaš biti najbolji, ali budi vraški dobar i zadovoljan onim što radiš".
Sezona joj je najveća inspiracija pa se nerijetko zna zateći na placu ili u maminu vrtu. Tezu da se u pripremi deserata morate strogo držati recepta odlučno je odbacila:
"Kao i u svakom procesu, potrebno je razmišljati, poznavati namirnicu, poštivati je, znati otkud ona dolazi i omirisati je".
Recept joj služi kao smjernica koju potom nadograđuje kako bi u konačnici tvorila potpunu sliku:
"Desert se gradi, imam neku bazu kojoj potom dodajem nešto kremasto, nešto voćno, nešto hrskavo, to mora biti potpun doživljaj i u tom iskustvu uključiti svih pet osjetila".
Tarte fine od badema, jabuka i brusnica
S nama je podijelila i neke svoje recepte koje svakako isprobajte u nadolazećim blagdanima.