GOZBA ZA SVA OSJETILA

EVO ŠTO SU JELI: Kritičari New York Timesa proveli 36 sati u Dubrovniku!

 Tonči Plazibat / Hanza Media
Gozba za oči i trbuhe!

Kritičati New York Timesa su posjetili Dubrovnik (i okolne okotke te Pelješac), posjetili mjesta na kojima se dobro jede i pije, a evo što su posebno istaknuli!

Petak

Nezaobilazno je bilo prošetati Stradunom, posjetiti Tvrđavu Svetog Ivana, Lovrijenac te Srđ pa su to i učinili. Kažu kako Dubrovnik obiluje odličnim opcijama za blagovanje, a istaknuli su restoran Posat (pokraj Vrata od Pila) koji nudi tradicionalne morske plodove i ribu pripremljene na moderan način. Na meniju je file bakalara s domaćim pljukancima i tartufima, škampima i Jakobovim kapicama. Večeru za dvoje ćete ovdje platiti 700 kuna, bez vina.

Za nešto malo drugačije iskustvo, posjetite Azur u Starom Gradu, gdje braća Darko i Vedran Perojević kuhaju ''kroazijsku'' kuhinju, fuziju curryja i lokalnih hrvatskih namirnica. Večera za dvoje, bez vina, je oko 450 kuna. Ako vas pak zanimaju kokteli, na suprotnoj strani restorna Azur, smjestio se Bar Azur sa oko 70-ak sjedećih mjesta.

Najpoznatiji koktel im je Plum Azur (šljive s konjakom, sakeom, i limunovim sokom - 65 kuna). Na meniju se nalaze i banh mi sendvič, dalmatinski pršut, quesadille s Grana Padanom i dimljenom pancetom...

Subota

Cogito Caffe, čija se ''baza'' nalazi u Zagrebu, je otvorio svoja vrata i u Dubrovniku. Kavu možete uzeti za van, bilo da ste obožavatelj filter kave, cappuccina ili hladno prešane kave. Ako niste zainteresirani za blagovanje za stolom posjetite Piknik Dubrovnik koji nudi ruksake napunjene lokalnim pršutom, sirom, kruhom, maslinama, voćem, limunadom (550 kuna za dvoje).

U selu Bosanka su posjetili konobu Dubrava za koju kažu da je važno posjetiti gotovo samo zbog pogleda te da su porcije izdašne. Večeru za dvoje su platili 400 kuna. Posjetili su i Buzz Bar i uživali u živoj svirci, mladenačkoj vibri i dobrim pićima.

Nedjelja

Nisu zaobišli ni Pantarul, koji služi tradicionalno dalmatinsko meso i ribu na moderan način. Sve namirnice se nabavljaju od lokalnih ribara i OPG-ovaca, a nude a la carte meni od pet sljedova za 360 kuna.

Posjetili su i Life According to Kawa. Prošle su godine taj dučančić otvorili Sanja i Jon Kawaguci, a u njemu možete kupiti autohtone proizvode, craft pivu, rakije, torbe, majice, cipele...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:49