GASTRO CVEBE

FOOD NOVOSTI: Evo što se novo kuha na hrvatskoj i svjetskoj gastro sceni!

 Getty Images/iStockphoto
Novosti na najukusnijoj sceni na svijetu!

Konačno i za foodije

Više se ne trebaju tipkati riječi. Dovoljno je poslati emoji i sve je jasno. Ali, kad se dijele savjeti o dobrim restoranima, o tome isplati li se na nekim mjestima uopće kušati neko jelo ili ih treba pod svaku cijenu izbjegavati - tada su emoji bili oskudni. Dobra je vijest da će se uskoro moći skinuti najnovija verzija s čak 56 ikona, od kojih je 13 vezano uz kulinarstvo. Bit će tu pereca, brokula, sendviča...

Taste&Travel u Zadru

Festival koji su pokrenula četiri mlada hrvatska studenta ove će se godine opet održati u Zadru, i to od 24. do 26. kolovoza. Ovogodišnji novitet je E@t konferencija koja će predstaviti inovacije u prehrambenoj industriji, a gosti će biti mnogi uvaženi hrvatski i svjetski stručnjaci. Za vrijeme festivala održat će se i sajam na kojem će svoje proizvode predstaviti OPG-ovi s područja zadarske županije i ostalih hrvatskih regija. Osim kušanja, isplatit će se i kupnja po promotivnim cijenama.

Kreacije Stjepana Bistričkog

Ljeto ćete provesti u Zagrebu? Pa... po morske specijalitete možete navratiti i u centar grada. Naime, mladi chef zagrebačkog restorana Apetit City Stjepan Bistrički pripremio je novu kartu Apetita koja je puna svježih ribljih specijaliteta. Predlažemo carpaccio od orade, file brancina s mikro salatom i file tune s mladim špinatom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:00